Τα πιερικά προϊόντα αποκτούν εμπορικό σήμα και ταυτότητα

Έτοιμο για ακόμη ένα βήμα, ώστε να αποκτήσουν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Νομού Πιερίας ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα στις ξένες, αλλά και τις ελληνικές αγορές, είναι το Επιμελητήριο Πιερίας.

Μετά τον Οδηγό Εξωστρέφειας, που υλοποίησε σε συνεργασία με τον ΣΕΒΕ και αφορούσε ένα εγχειρίδιο καθοδήγησης για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται είτε να γίνουν εξωστρεφείς, είτε να βελτιώσουν τις πρακτικές της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, το Επιμελητήριο προχωρά σε ακόμη ένα βήμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του νομού, με την απόκτηση συλλογικού εμπορικού σήματος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για το σήμα. «Μετά τον Οδηγό Εξωστρέφειας, ο οποίος είναι ο πρώτος του είδους στην Ελλάδα, είμαστε έτοιμοι για την πιστοποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών της Πιερίας μέσω ενός συλλογικού σήματος, το οποίο θα κατοχυρώνει και θα προστατεύει την ποιότητα και την προέλευση των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή αντίστοιχα, και θα αναδείξει τα γεωγραφικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, δημιουργώντας έτσι προστιθέμενη αξία», επισημαίνει.

Αυτήν τη χρονική περίοδο βρίσκονται στην αναζήτηση της μακέτας και του ονόματος του σήματος και πολύ πιθανόν να χρησιμοποιηθεί το διεθνώς αναγνωρισμένο τοπόσημο του Ολύμπου.

«Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη στο όνομα που θα έχει το σήμα. Θέλουμε, όμως, να περιλαμβάνει την περιοχή. Μπορεί να είναι Πιερία Όλυμπος, ή Όλυμπος Πιερία, ή μπορεί μόνο Πιερικά Προϊόντα. Όταν καταλήξουμε, ενδεχομένως και μέσα στον επόμενο μήνα, θα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τον φάκελό μας και το σήμα μας για κατοχύρωση στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας, στο Αλικάντε της Ισπανίας», καταλήγει ο κ. Χατζηχριστοδούλου.