Πιο… ευκολόπιοτο το Κρητικό Κονάκι

Κρασί με τη σφραγίδα της Ένωσης Ηρακλείου σε συσκευασία των 500ml

Πιο… ευκολόπιοτο το Κρητικό Κονάκι

Έχει σφραγίσει διαχρονικά τις σημαντικότερες στιγμές της ανθρώπινης ζωής, από τον μυθικό Διόνυσο έως το νάμα της θείας μετάληψης και τα σύγχρονα λαϊκά γλέντια. Είναι το προϊόν που φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους, με τα οφέλη του να είναι πολλά και ευρέως γνωστά σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ο Ιπποκράτης το θεωρούσε φάρμακο για κάθε ασθένεια, ενώ στη μεσογειακή διατροφή κατέχει εξέχουσα θέση, καθώς θεωρείται συνδετικός κρίκος μεταξύ των προϊόντων που την απαρτίζουν. Πολλοί του δίνουν τη διάσταση του… βασιλιά όλων των προϊόντων. Είναι οι διατυπώσεις και διαπιστώσεις για το κρασί, που ως προϊόν και στην Κρήτη έχει μεγάλη δυναμική.

Πιο… ευκολόπιοτο  το Κρητικό ΚονάκιΜε αυτόν τον γνώμονα, τα στελέχη της Ένωσης Ηρακλείου ξεκινούν ένα νέο εγχείρημα και, μέσα από την προσπάθειά τους, στοχεύουν να δώσουν στο προϊόν που παράγουν μια άλλη πορεία και διάσταση. «Πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε το προϊόν και να προάγουμε τον πρωτογενή τομέα του νησιού, ξεκινώντας μια νέα προσπάθεια για την ανάδειξη του υπέροχου αυτού προϊόντος. Έτσι, μέσα από εμπειρία δεκαετιών στην παραγωγή και τυποποίηση κρασιού, συνεχίζουμε την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στην εμφιάλωση, ανανεώνοντας μια σειρά κρασιών, με την επωνυμία “ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΟΝΑΚΙ”», τόνισε στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίας της ΑΕΣ Ένωσης Ηρακλείου, Γιάννης Φουντουλάκης. Η καινοτομία σχετίζεται με τον τρόπο που θα διατίθεται στην αγορά το κρασί και στόχος είναι να κάνει το προϊόν πιο προσιτό στο καταναλωτικό κοινό.

«Διαμορφώσαμε έναν νέο τρόπο για να κυκλοφορεί, επικεντρωμένοι στις σύγχρονες συνθήκες και απαιτήσεις της αγοράς. Θα κυκλοφορεί σε γυάλινη φιάλη των 500 ml και θα καλύπτει όλη τη γκάμα του κρασιού με λευκό, ροζέ, ερυθρό, ρετσίνα και ημίγλυκο, ικανοποιώντας όλες τις γευστικές προτιμήσεις εκείνων που αγαπούν το εύγευστο, ποιοτικό και προπάντων κρητικό κρασί», εξήγησε ο κ. Φουντουλάκης, που διευκρίνισε ότι το προϊόν θα αρχίσει άμεσα να κυκλοφορεί με στόχο την ερχόμενη τουριστική περίοδο να κερδίσει τους λάτρεις του οίνου.

«Είναι μια συσκευασία που βοηθάει το προϊόν να καταναλωθεί άμεσα. Με τον τρόπο αυτό και το κόστος δεν ανεβαίνει και η ποιότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Το ζητούμενο δεν είναι ένας καταναλωτής να δοκιμάζει κρασί κάποιες στιγμές, αλλά να το επιλέγει στην καθημερινότητά του. Αν δεν φροντίσουμε να ταυτίσουμε την καλή ποιότητα με την συμφέρουσα τιμή, τότε νομίζω ότι το στοίχημα αυτό θα έχει χαθεί», συμπλήρωσε ο κ. Φουντουλάκης. Το «Κρητικό Κονάκι», ως επωνυμία του κρασιού, είναι φτιαγμένο από εκλεκτές τοπικές ποικιλίες σταφυλιών, όπως Κοτσιφάλι, Μανδηλαριά, Λιάτικο, Βιλάνα, Θραψαθήρι, Βιδιανό κ.ά., αποκλειστικά από αμπελώνες του Νομού Ηρακλείου, ενώ η εμπειρία μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι η επιλογή του στηρίζεται στο υπέροχο άρωμα και την λεπτή γεύση του.

Υπέρ της παραγωγής και των παραγωγών

«Βασικός στόχος μας είναι η στήριξη των τοπικών παραγωγών και η περαιτέρω ικανοποίηση των καταναλωτών μέσα από τον προσεγμένο συνδυασμό παράδοσης, εξαιρετικής ποιότητας και προσιτής τιμής, φιλοδοξώντας να προσφέρουμε την απόλαυση σε κάθε τραπέζι. Δεν είναι στόχος μόνο ο καταναλωτής που μπορεί να πληρώσει για ένα ακριβό κρασί, αλλά και ο καταναλωτής που έχει δικαίωμα, ακόμη και μεγάλο βαλάντιο να μην διαθέτει, να μπορεί να έχει στο τραπέζι του ένα ποιοτικό κρασί, του οποίου το κόστος να μην είναι απαγορευτικό». Με αυτόν τον άξονα κινήθηκαν στην Ένωση Ηρακλείου, και όλα είναι έτοιμα για την κυκλοφορία του προϊόντος, που θα δώσει επιπλέον νέα ώθηση και στους παραγωγούς, αφού αυτή η προσπάθεια στοχεύει διπλά στον παραγωγό που διαθέτει τα οινοστάφυλά του.

«Σε εποχές όπως αυτή που διανύουμε, το να μπορείς να αφουγκράζεσαι την κοινωνία και τις ανάγκες της και ταυτόχρονα να εξυπηρετείς τον πρωτογενή τομέα, που είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής κοινωνίας, είναι η απόλυτη προτεραιότητα» εξήγησε ο κ. Φουντουλάκης, που μας ξενάγησε στους χώρους εμφιάλωσης, εκεί που βρίσκονται οι πρώτες μποτίλιες κρασιού, έτοιμες να κυκλοφορήσουν και να δώσουν μια νέα πορεία στο κρασί «Κρητικό Κονάκι» με την μεγάλη ιστορία. «Ως Ένωση Ηρακλείου, δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε τους παραγωγούς. Όλους τους παραγωγούς, για τη συνεργασία τους. Εδώ και πολύ καιρό, αυτό το εγχείρημα βρισκόταν ανάμεσα στους στόχους μας και τώρα που υλοποιείται νομίζω ότι είναι χρέος μας να τους ευχαριστήσουμε για την στήριξή τους. Με τον τρόπο αυτό θα συνεχίσουμε δυναμικά την προσπάθεια που κάνουμε, με πρώτο και κύριο στόχο να προσφέρουμε προϊόντα μοναδικής ποιότητας, αντάξια του τόπου μας. Αντάξια της Κρήτης με την πλούσια ιστορία και τα υπέροχα προϊόντα που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και κερδίζουν καθημερινά θαυμαστές».