Πήρε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τη χορήγηση de minimis σε ροδάκινα και νεκταρίνια – Από 50 έως 120 ευρώ το ύψος ενίσχυσης

-Διαφήμιση-

ΦΕΚ πήρε η πολυπόθητη ΚΥΑ για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) για τα επιτραπέζια και βιομηχανικά ροδάκινα, και νεκταρίνια που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουνίου στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας, Καβάλας και Φλώρινας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη η έγκριση της χρηματοδότησης που ανέρχεται στα 13.220.000 ευρώ.

Με την ΚΥΑ ανοίγει πλέον και ο δρόμος των πληρωμών.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας είναι οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας, Καβάλας και Φλώρινας, που έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2018 και διατηρούν τουλάχιστον 0,1 εκτάρια (ha) ροδάκινων επιτραπέζιων ή/και βιομηχανικών ή/και νεκταρινιών.

Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε:

  • 100 ευρώ/στρέμμα για τα σοβαρά ζημιωθέντα επιτραπέζια ροδάκινα,
  • 50 ευρώ/στρέμμα για τα μετρίως ζημιωθέντα επιτραπέζια ροδάκινα,
  • 120 ευρώ/στρέμμα για τα σοβαρά ζημιωθέντα νεκταρίνια,
  • 60 ευρώ/στρέμμα για τα μετρίως ζημιωθέντα νεκταρίνια,
  • 50 ευρώ/στρέμμα για τα βιομηχανικά ροδάκινα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό, οι δικαιούχοι δεν πρέπει να έχουν λάβει οι ίδιοι ή επιχείρησή τους , κατά το τρέχον έτος αλλά και τα δύο προηγούμενα οικονομικά χρόνια ενισχύσεις ήσσονος σημασίας το ύψος των οποίων, συμπεριλαμβανόμενης της παραπάνω ενίσχυσης, υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ.

 Δείτε εδώ την απόφαση 

-Διαφήμιση-