Πλημμυρικά φαινόμενα στο Μεσολόγγι

Πλημμυρικά φαινόμενα προκλήθηκαν στο Μεσολόγγι

Σήμερα(21/5) νωρίς το μεσημέρι παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη του Μεσολογγίου και σημειώθηκε εισροή υδάτων σε κτίρια στην πόλη, ενώ ένα άτομο απεγκλώβισε η Πυροσβεστική υπηρεσία νωρίτερα, όταν το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε κατά την διέλευσή του κάτω από τη γέφυρα προς την Αγριλιά.

Δύο μπουρίνια έπληξαν σήμερα το Μεσολόγγι, με έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση κατά διαστήματα. Το πρώτο ήταν στις 10.00 περίπου το πρωί και δύο ώρες αργότερα ήταν ισχυρότατης έντασης το νερό που έπεσε στην πόλη, με αποτέλεσμα, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι σε πολλά σημεία η πόλη να πλημμυρίσει, αφού η στάθμη των νερών ανέβηκε αρκετά και είχαμε εισροή υδάτων σε υπόγεια, αλλά και ισόγεια, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε μικρούς χείμαρρους.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πολλές κλήσεις και επιχειρεί αυτή την ώρα σε αρκετά σημεία αντλώντας ύδατα, ενώ νωρίτερα κλήθηκε και απομάκρυνε κάτω από τη γέφυρα της παραϊόνιας οδού κι επί του δρόμου που οδηγεί στην Αγριλιά, ένα μικρό αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο λόγω των υδάτων που είχαν συγκεντρωθεί, το όχημα ακινητοποιήθηκε κατά την διέλευσή του από το σημείο και ρυμουλκήθηκε από την Πυροσβεστική.

Προβλήματα με την κακοκαιρία σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου καθώς και στον δρόμο Μεσολογγίου – Αιτωλικού από το ύψος της στάθμης του νερού.

Αυτή την ώρα έχει κοπάσει η κακοκαιρία κι έχει σταματήσει η βροχή.

Πηγή:ΑΠΕ