Αιτωλικό: Παραγωγός έκλεβε το νερό των κατοίκων για να… ποτίζει τις καλλιέργειές του

23/06/2024
2' διάβασμα
aitoliko-paragogos-ekleve-to-nero-ton-katoikon-gia-na-potizei-tis-kalliergeies-tou-324594

Συνολικά 15 στρέμματα με ελιές και κηπευτικά πότιζε παρανόμως ένας παραγωγός στο Αιτωλικό Μεσολογγίου, χρησιμοποιώντας νερό που προοριζόταν για ύδρευση. Όλα αυτά, φυσικά, εις βάρος των συντοπιτών του, οι οποίοι έμεναν χωρίς νερό, εξαιτίας της εκτεταμένης υδροκλοπής. Η παράνομη σύνδεση πόσιμου νερού καταργήθηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (ΔΕΥΑΜ), με χρήση μηχανημάτων τύπου JCB και παρουσία της αστυνομίας.

Με την παράνομη αυτή εγκατάσταση και κάνοντας χρήση σωλήνα διατομής 50 εκατοστών (Φ50), ποτιζόταν καλλιεργήσιμη έκταση άνω των 15 στρεμμάτων με ελιές και κηπευτικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της περιοχής Αστροβίτσας, Ρεμπάκια Αιτωλικού και πλησίον των δυτικών γεφυριών.

Μάλιστα, λίγο καιρό πριν, η ΔΕΥΑΜ είχε προχωρήσει και πάλι σε διακοπή της συγκεκριμένης υδροληψίας, κατόπιν αναφοράς περίπου 20 κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι κατήγγειλαν τη διακοπή της υδροδότησης των σπιτιών τους εξαιτίας της εκτεταμένης υδροκλοπής. Ωστόσο, η παράνομη υδροληψία συνδέθηκε και πάλι, με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΜ να αναγκαστεί να παρέμβει εκ νέου, αυτήν τη φορά με συνοδεία αστυνομικών και με τη χρήση εκσκαφτικών μηχανήματων. Παράλληλα, εις βάρος του ιδιοκτήτη ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Κι άλλες καταγγελίες

Επιπλέον, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ, Γεράσιμου Πρασσά, τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης θα προχωρήσουν άμεσα στη διακοπή και των υπόλοιπων παράνομων υδροληψιών που έχουν καταγγελθεί, με συνοδεία της Αστυνομίας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου διατείνεται προς κάθε κατεύθυνση ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές τέτοιες παράνομες και αντικοινωνικές συμπεριφορές εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του δημόσιου συμφέροντος, για τις οποίες θα ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες».