Οι πλημμυροπαθείς του Πύργου μετρούν τις «πληγές» τους

Οι πλημμυροπαθείς του Πύργου μετρούν τις «πληγές» τους

Τις πληγές τους μετρούν ακόμα και σήμερα οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε τις περιοχές του Δήμου Πύργου και του Δήμου Ζαχάρως, οι οποίοι ζήτησαν ήδη να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Συνεδρίασαν εκτάκτως χθες τα Δημοτικά Συμβούλια και το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ενώ τα κλιμάκια των Δήμων καταγράφουν ακόμα τις ζημιές.

Στις πληγείσες περιοχές περιόδευσε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, όπου είχε την δυνατότητα να ακούσει τα αιτήματα των κατοίκων που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Παράλληλα, στις πληγείσες περιοχές περιόδευσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου δήλωσε ότι με την οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, επιχειρείται να καθαρίσουν τις αποστραγγιστικές τάφρους ώστε να γίνεται ομαλά η διεξαγωγή των υδάτων.

“Χρειάζεται άμεσα να γίνει εκπόνηση μελετών για την αντιμετώπιση του φαινομένου γιατί οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει δεν αποδίδουν”, επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος που επισκέφθηκε χθες την περιοχή του Ροφιά.

Πηγή: ert.gr