Πληρώνει την Πέμπτη ο ΕΛΓΑ – πότε θα εξοφληθεί ο παγετός

Ποσό ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταβάλει την ερχόμενη Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου ως αποζημιώσεις σε πληττόμενους παραγωγούς ο ΕΛΓΑ, σύμφωνα με καλές επιβεβαιωμένες πληροφορίες από τον ίδιο τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση προς την «ΥΧ», οι αποζημιώσεις, που πρόκειται να χορηγηθούν στις 23/12 και αποτελούν τη μεγαλύτερη πληρωμή του έτους, αφορούν μέρος της εκκαθάρισης των αποζημιώσεων για τις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές εξαιτίας του παγετού της άνοιξης 2021.

Όπως πληροφορήθηκε η «ΥΧ», θα αποζημιωθούν κυρίως παραγωγοί της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Θεσσαλίας, οι καλλιέργειες των οποίων καταστράφηκαν λόγω του ανοιξιάτικου παγετού, και τα πορίσματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Επιπλέον, με την ίδια πληρωμή θα αποζημιωθούν άλλες ζημιές του έτους 2021 σε πολλές περιοχές της χώρας και προϊόντα όπως για παράδειγμα η σταφίδα, αλλά και αποζημιώσεις παραγωγής από χαλάζι.

Τον Ιανουάριο η εξόφληση του παγετού

Η επόμενη μεγάλη πληρωμή αποζημιώσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα περίπου μετά, με το χρονοδιάγραμμα να έχει οριστεί για τις 20 Ιανουαρίου 2022. Με βάση πληροφορίες που προέρχονται από ανώτατη πηγή του ΕΛΓΑ, την ημέρα εκείνη θα εξοφληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων του παγετού.