Πλήττονται οι ψαράδες του Σαρωνικού – κυβερνητική σύσκεψη για την πετρελαιοκηλίδα 

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται η ιστορία με την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό με επίκαιρες ερωτήσεις, που καταθέτουν τα κόμματα. Μάλιστα η Δημοκρατική Συμπαράταξη δια του τομεάρχη Ναυτιλίας, Γιώργου Αρβανιτίδη δίνει έμφαση και στον τομέα της αγροδιατροφής και των αλιευμάτων, καθώς πλήττονται, όπως επισημαίνει, άμεσα τα εισοδήματα και των ψαράδων του Σαρωνικού.

 Ήδη 4 μέρες μετά το ναυάγιο, η διαρροή πετρελαίου από τη Σαλαμίνα έχει πλησιάσει στον Πειραιά και απειλεί Βούλα, Βουλιαγμένη.  Πολιτικοί αρχηγοί, όπως η Φώφη Γεννηματά και βουλευτές, όπως ο Χάρης Θεοχάρης ήδη «σήκωσαν» το θέμα ενώ αναλόγως αναμένεται να πράξει και η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα αλλάζουν τα δεδομένα στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, σε μια χρονική περίοδο που ο τουρισμός της Αττικής και των νησιών του Αργοσαρωνικού έχει σημειώσει αυξημένα μεγέθη και υπάρχουν ζητήματα και με τις επενδύσεις και την κτηματαγορά στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Ορισμένοι χρεώνουν ήδη το θέμα στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Πάνο Κουρουμπλή ό, τι υποτίμησε το ζήτημα σε ό, τι αφορά στην πετρελαιοκηλίδα, όμως υπάρχουν κι άλλες πηγές, που λένε πως η κυβέρνηση, δεν μερίμνησε όπως πρέπει και για τους χιλιάδες ψαράδες της Αττικής, είτε ακόμη για τις εμπορικές ή παραγωγικές επιχειρήσεις και τον κλάδο της εστίασης, που συνδέεται με το ψάρι και από τη μία μέρα στην άλλη χάνουν το εισόδημά τους, καθώς η αρμοδιότητα της αλιείας και των ιχθυοκαλλιεργειών υπάγεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ταυτόχρονα υπάρχουν και οι περιβαλλοντικές συνέπειες όχι μόνο για τα ψάρια αλλά ακόμη και για τα θαλασσοπούλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε κυβερνητική σύσκεψη για το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει λύση για την πετρελαιοκηλίδα. Παρόλα αυτά ήδη από τους παραλιακούς δήμους εξετάζεται της προσφυγής στα δικαστήρια, εναντίον όσων φέρουν άμεση ή έμμεση ευθύνη στη διασπορά της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό. 

Επίσκεψη στα παράλια της Αττικής, που έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα πραγματοποίησε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.