Plonts: Χρηματοδότηση 12 εκατ. δολαρίων για τη δημιουργία φυτικού τυριού

03/09/2024
1' διάβασμα
plonts-chrimatodotisi-12-ekat-dolarion-gia-ti-dimiourgia-fytikou-tyriou-330868

Με τα φυτικά τρόφιμα να κερδίζουν έδαφος, εμφανίζονται συνεχώς νέα τρόφιμα από καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις που προσελκύουν τις επενδύσεις. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της startup Plonts, η οποία με χρηματοδότηση 12 εκατ. δολαρίων λάνσαρε τυρί φυτικής προέλευσης. Πιο αναλυτικά, δημιούργησε ένα παλαιωμένο «τσένταρ» φυτικής προέλευσης που προωθείται σε επιλεγμένα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία, που άνοιξε το δικό της πιλοτικό εργοστάσιο, χρησιμοποιεί τη σόγια ως βασικό συστατικό του σε συνδυασμό με μικροβιακές καλλιέργειες για να δώσει τη γεύση στο φυτικό τυρί. Οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι προσπαθούν να ταιριάξουν την υφή και την αίσθηση του τυριού στο στόμα, εμπλουτίζοντας το τυρί με πρωτεΐνη. Όπως εξηγούν, το φυτικό τυρί της εταιρείας έχει περίπου 3 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα και εργάζονται για να το αυξήσουν καθώς η πρωτεΐνη συμβάλλει και στη βελτίωση της υφής, αλλά είναι επίσης ένα από τα βασικά υλικά που αφομοιώνουν τα μικρόβια για να δημιουργήσουν γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: