Ποιότητα, ποσότητα, τιμή το τρίπτυχο επιτυχίας για την φετινή πατάτα

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε φέτος η συλλογή της ανοιξιάτικης πατάτας στην περιοχή της Λοκρίδας Φθιώτιδας. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία πολύ καλή και παραγωγική χρονιά, με εξίσου ποιοτική πατάτα.

Αν σε αυτό συνυπολογιστεί και η ικανοποιητική τιμή πώλησης του προϊόντος, τότε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι επιτυγχάνεται από τους παραγωγούς το «τρίποντο» της επιτυχίας: ποιότητα, ποσότητα, τιμή.

Την εξαιρετική αυτή προοπτική περιγράφει ο Κώστας Mπαρτζουλιάνος, γεωπόνος από τη Λοκρίδα: «Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε και στην περιοχή μας η συλλογή της ανοιξιάτικης πατάτας. Η πρώτη εικόνα που παρουσιάζουν τα φυτά είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μία καλή χρονιά. Σε ό,τι αφορά το θέμα της τιμής, σύμφωνα και με τα λεγόμενα των παραγωγών, προσεγγίζει τα 60 με 65 λεπτά το κιλό».

Στις υπόλοιπες περιοχές και ειδικά στις πρωιμότερες, στην περιοχή της Θήβας, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι παραγωγοί θα ξεκινήσουν τη συλλογή προς τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.