-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Για ακόμα μία χρονιά…συγκεκριμένα 11η πάνω από 30 παραγωγοί, μεταποιητές και φορείς της Λακωνίας «πήραν το μετρό» και έφεραν στους Αθηναίους τα μοναδικής ποιότητας τοπικά τους προϊόντα.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Από 1 έως 3 Μαρτίου 2018 και από τις 9:00 π.μ. έως τις 10 μ.μ., οι επισκέπτες της 11ης Έκθεσης Λακωνικών Προϊόντων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό, στην πλατεία Συντάγματος είχαν τη δυνατότητα να γευτούν και να αγοράσουν μέλι, ελιές και ελαιόλαδο, αρτοποιήματα και παραδοσιακά γλυκά, σύγκλινο, αλλαντικά και λουκάνικα, καπνιστή πέστροφα και σολομό, ζυμαρικά, αλλά και σαπούνια, κρέμες, καλλυντικά και άλλα λακωνικά προϊόντα.

Όπως αναφέρει στην “ΥΧ” o Δημοσθένης Τσαπάρας γεωπόνος και μέλος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Λακώνων παραγωγών «Γιορτή Ελιάς & Λαδιού» που διοργάνωσε την έκθεση, αυτή «αποτελεί ένα εξωστρεφή θεσμό και ένα “σταθερό ραντεβού” των παραγωγών  της Λακωνίας με το Αθηναϊκό κοινό.

Στην έκθεση οι καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να βρουν συγκεντρωμένα εκατοντάδες προϊόντα της λακωνικής γης, να τα δοκιμάσουν και να τα αγοράσουν έτσι ώστε να τα μάθουν και μετέπειτα να τα προμηθεύονται από τα καταστήματα της Αθήνας. Γι’ αυτό έχουμε και σταθερό αγοραστικό κοινό το οποίο “μας περιμένει” και μας ζητάει να επαναλαμβάνουμε την έκθεση και δεύτερη φορά κάθε χρόνο. Το ίδιο βέβαια “σταθερό ραντεβού” δίνουν και οι παραγωγοί-μεταποιητές καθώς τα τελευταία 11 χρόνια στο μεγαλύτερο ποσοστό συμμετέχουν οι ίδιοι εκθέτες, με δύο-τρεις νέους κάθε φορά έτσι ώστε να υπάρχουν καινούργια προϊόντα για τους καταναλωτές.  

Η ανταπόκριση για ακόμα μία χρονιά από τους Αθηναίους ήταν μεγάλη και ίσως σε αυτό συμβάλει και το γεγονός πως δεν υπάρχουν άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες οι οποίες να συγκεντρώνουν προϊόντα μόνο από έναν Νομό της χώρας. Ραντεβού λοιπόν για την 12η».

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress