Πόρτο Λάγος: Διευκρινίσεις για το ερασιτεχνικό ψάρεμα από το Λιμεναρχείο

Επιτρέπεται, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λιμεναρχείου του Πόρτο Λάγους, μετά από νεότερες διευκρινίσεις που έλαβε από το αρμόδιο υπουργείο η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας με τη χρήση πλωτού μέσου έως οκτώ μέτρων, υπό την προϋπόθεση της τήρησης της ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό, καθώς και της χρήσης μάσκας, σύμφωνα με το άρθρο 2,παρ. 1 της προαναφερόμενης Κ.Υ.Α.

Επίσης, επιτρέπεται η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από την ξηρά, καθώς και η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (ωράριο κυκλοφορίας, χρήση ιατρικής μάσκας, βεβαίωση μετακίνησης κ.λ.π). Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 2, περ. (θ) της ανωτέρω Κ.Υ.Α., η μετάβαση των ατόμων από τον τόπο κατοικίας τους στο σημείο διενέργειας της ερασιτεχνικής αλιείας, ή στο σημείο που βρίσκεται ελλιμενισμένο ή αγκυροβολημένο το πλωτό μέσο, θα πρέπει να γίνεται πεζή ή με ποδήλατο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλούμε να υπάρξει επικοινωνία με το Γραφείο Λιμενικής Αστυνομίας στο τηλέφωνο 2541096666 (εσωτερικό 111).

Πηγή: ertnews.gr