Πράσινο φως για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, καταψήφισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Πράσινο φως για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, καταψήφισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Υπερψηφίστηκε με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, αλλά καταψηφίστηκε από βουλευτές προερχόμενους από τους Οικολόγους Πράσινους, γεγονός το οποίο έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως από βουλευτές της μείζονος κι ελάσσονος αντιπολίτευσης. Θετική ψήφο έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  και του Ποταμιού, καταψήφισε το ΚΚΕ ενώ παρών ψήφισαν Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή. 

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενος από τους Οικολόγους, Γιώργος Δημαράς τόνισε πως είναι αρνητική η άποψη για την  κύρωση των συμβάσεων με πετρελαϊκές εταιρίες για τέσσερις περιοχές της χώρας: Άρτα – Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία,  βορειοδυτική Πελοπόννησο και Ιόνιο, στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. 

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

«Η απόφασή μας είναι να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο» ανέφερε και πρόσθεσε πως αντίθετες είναι η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, πολλοί φορείς της Ηπείρου, η Greenpeace, το WWF κλπ. Σημείωσε πως «είναι στον πυρήνα της πολιτικής οικολογίας η προστασία της φύσης, η δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, αλλά και η οικοδόμηση βιώσιμης οικονομίας. Πρόκειται, επίσης, για θέμα αρχής και για τους Ευρωπαίους Πράσινους αλλά και για το παγκόσμιο Πράσινο Κίνημα». 

Ο κ.Δημαράς επικαλέστηκε περιβαλλοντικούς κινδύνους και σημείωσε πως είναι ένα πρόβλημα, που αφορά όλους και τις επόμενες γενιές. Το γεγονός ότι πολλές από τις προτάσεις και το σχέδιο Μανιάτη υιοθετήθηκαν, ενώ το προηγούμενο διάστημα, είχαν γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, επεσήμανε ο βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ είχε θέσει το δρόμο της ανάπτυξης σε ό, τι αφορά στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Την άποψη ότι θα τηρηθούν αυστηροί περιβαλλοντικοί όροι για την έρευνα κι εκμετάλλευση των πεδίων υδρογονανθράκων, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «σεβαστό» το δικαίωμα των Οικολόγων Πράσινων να καταψηφίσουν.

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας