Πριν την 26η Οκτωβρίου η προκαταβολή της Βασικής – Διαψεύδονται οι σύγχρονες Πυθίες

Διαβάστε την «ΥΧ που κυκλοφορεί

Μηνυτήρια αναφορά Λαϊκής Ενότητας προς ΟΠΕΚΕΠΕ, ΑΑΔΕ και τράπεζες
-Διαφήμιση-

Μέσα στην εβδομάδα, δηλαδή πριν την 26η Οκτωβρίου, θα καταβληθεί στους δικαιούχους παραγωγούς η προκαταβολή των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με την ακριβή ημερομηνία των πληρωμών να εξαρτάται αποκλειστικά από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων σταδίων και διαδικασιών προκειμένου να λάβει ΦΕΚ η σύμβαση χρηματοδότησης. Την είδηση, όπως πρώτη αποκάλυψε η «ΥΧ», επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή δημοσιεύματα που τοποθετούσαν τις πληρωμές την περασμένη Πέμπτη 18/10. «Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, πριν το τέλος του Οκτωβρίου» ξεκαθαρίζει.

Εξάλλου, τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, όταν λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου προς όλους τους δημοσιογράφους, όσο και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιος Καπρέλης στην συνέντευξή του στην «ΥΧ», είχαν προαναγγείλει ότι η πληρωμή είναι προγραμματισμένη έως το τέλος του μήνα.

Προβλεπόμενη διαδικασία

Για να πραγματοποιηθεί η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να προηγηθούν συγκεκριμένα στάδια με βάση τη νόμιμη διαδικασία.

Μόλις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την σύμβαση μεταξύ του ΥπΑΑΤ και της Τράπεζας Πειραιώς, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας η σύμβαση διαβιβάστηκε στην αρμόδια οικονομική υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ.

Χθες Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, η σύμβαση υπεγράφη από τον νόμιμο εκπρόσωπο της Τράπεζας Πειραιώς, και έχει διαβιβαστεί για να πάρει υπογραφή από τους αρμόδιους υπουργούς. Συγκεκριμένα, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη.

Όταν λάβει και την υπογραφή των δύο υπουργών, θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (παίρνει ΦΕΚ), οπότε και μπορεί να πραγματοποιηθεί η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε ετοιμότητα

Ο Οργανισμός είναι έτοιμος, καθώς έχει ολοκληρώσει όλα τα τεχνικά θέματα της πληρωμής. Αυτό σημαίνει ότι μόλις η υπογεγραμμένη σύμβαση λάβει το ΦΕΚ, αμέσως θα πιστωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ συνολικό ποσό ύψους 680 εκατομ. ευρώ στους λογαριασμούς 536.000 περίπου δικαιούχων, ποσό που αντιστοιχεί στο 70% της αξίας των δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσής τους.

Χρησμοί

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η «ΥΧ» και το ypaithros.gr έχουν επιλέξει να μην ακολουθούν τις Σειρήνες του εντυπωσιασμού και των fake news, που πλήττουν την αξιοπιστία της δημοσιογραφίας, εις βάρος του αγροτικού κόσμου. Όπως και βρίσκονται απέναντι σε κάθε υπόγεια πρακτική που σπιλώνει πρόσωπα και συνειδήσεις.

Είναι τουλάχιστον θλιβερό αυτά τα διάφορα κέντρα να καλύπτουν την ανεπάρκειά τους, ζητώντας ευθύνες από άλλους.

Νοστράδαμοι της ελληνικής δημοσιογραφίας, η αλήθεια δεν φοβάται τα ψεύδη και το ήθος δεν βάλλεται από κανένα λιβελογράφημα.

Στους χρησμούς της κάθε Πυθίας, η «ΥΧ» απαντά με ρεπορτάζ.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της «ΥΧ» στο φύλλο που κυκλοφορεί!

-Διαφήμιση-