Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo: H εξωστρέφεια είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον πρωτογενή τομέα

Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo: H εξωστρέφεια είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον πρωτογενή τομέα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Εγκαινιάστηκε απόψε η 27η Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου ο οποίος υπογράμμισε πως ο αγροτικός τομέας μπορεί να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

«Εγκαινιάζουμε τη μεγαλύτερη Agrotica όλων των εποχών», ανέφερε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο. Τόνισε πως στους στόχους του 2018 το υπουργείο θα εστιάσει στην ενεργοποίηση μέτρων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των βασικών δομών στήριξης των παραγωγών.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στις μεγάλες δυνατότητες του αγροτικού κλάδου και την ώθηση που μπορεί να δώσει στην ελληνική οικονομία, όπως αποτυπώνουν τα αυξημένα μεγέθη της φετινής Agrotica, εστίασε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, υπογραμμίζοντας πως η εξωστρέφεια είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον πρωτογενή τομέα.

Τον αγροτικό χαρακτήρα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, σημειώνοντας πως παράγει το 26,6% του αγροτικού ΑΕΠ και εξάγει πάνω από το ένα τρίτο των εξαγόμενων προϊόντων της χώρας από τον πρωτογενή τομέα.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μέτιος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την Agrotica, ενώ τόνισε πως και η δική του περιφέρεια είναι κατεξοχήν αγροτική, σημειώνοντας πως η διοίκησή της σχεδιάζει και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αγροτική ανάπτυξη, αφού είναι επιτακτική ανάγκη η στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

«Η καρδιά του πρωτογενούς τομέα χτυπά σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στην Agrotica» σημείωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας πως η περιφέρειά του δεν θα μπορούσε να λείπει από τη διοργάνωση, με δεδομένο τον αγροτικό της χαρακτήρα. «Να βρίσκουμε τρόπο, πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, να συνεργαζόμαστε, να συνεννοούμαστε και να κάνουμε επιτέλους δουλειά, να βρούμε δηλαδή ευκαιρία κάπου να πατήσουμε και να βγούμε από την κρίση» .

Χαιρετισμό έστειλε επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Η 27η Agrotica, που θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου, καλύπτει συνολικά πάνω από 39.000 τ.μ. στεγασμένων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, ενώ οι εκθέτες της, άμεσοι και έμμεσοι ανέρχονται σε 1.950 από 45 χώρες.

ΑΠΕ

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress