Αρκαδία: Σε εφαρμογή το πρόγραμμα αντιμετώπισης της σφήκας της καστανιάς

sfika-kastanias-entomo
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σε εξέλιξη είναι από την Παρασκευή, 4 Μαΐου, το πρόγραμμα αντιμετώπισης της σφήκας της καστανιάς στην Αρκαδία, με βιολογικό σύστημα. Το συνολικό κόστος του προγράμματος δεν ξεπερνά τα 15.000 ευρώ και για την αντιμετώπιση της σφήκας εξαπολύθηκαν 60.000 παράσιτα, που τρέφονται με αυτές.

Το βάθος χρόνου για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι η διετία και θα χρειαστεί υπομονή από όλους τους παραγωγούς.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Όπως εξηγεί στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο Δρ. Αβτζής Δημήτριος, εντεταλμένος ερευνητής του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα», «η δράση απλώθηκε σε διάφορα σημεία της Αρκαδίας ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του προβλήματος, αλλά, επειδή γίνεται με βιολογικό τρόπο, δεν θα πρέπει να περιμένουν οι παραγωγοί να δουν αμέσως αποτελέσματα. Επίσης, δεν θα πρέπει να κόβουν κλαδιά δένδρων με σφήκες, γιατί έτσι θα δημιουργήσουν πρόβλημ. Η βιολογική καταπολέμηση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Αρκαδίας».

Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος του Τοπικού διαμερίσματος Κατσάνιτσας, Θεόδωρος Πεφάνης, επισημαίνει στην «ΥΧ» ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από ένα νέο δέντρο, που προφανώς έφερε τη σφήκα και δεν θα είχε περάσει από τον απαιτούμενο έλεγχο.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές