Η τακτική κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης μειώνει σημαντικά την ανθρώπινη θνησιμότητα από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών.

Τώρα, οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο τροφίμων ζητούν περισσότερη δράση για την προώθηση των προϊόντων αυτών ως μέρος μιας πιο υγιεινής διατροφής. Μιλώντας σε πρόσφατη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προϊόντων Ολικής Άλεσης (19η Νοεμβρίου), η Πατρίτσια Φρακάσι, ανώτερη υπεύθυνη συστημάτων διατροφής και τροφίμων στον FAO, δήλωσε ότι η πρόσφατη έκθεση του φορέα για τις βιώσιμες υγιεινές δίαιτες υποδηλώνει ότι η κατανάλωση 50 γραμμαρίων τροφής ολικής άλεσης ανά ημέρα συνδέεται με «τη μείωση 19% έως 24% του κινδύνου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία στους ενήλικες».

Επιπλέον, σε 21 διαφορετικές περιοχές που περιλήφθηκαν στη μελέτη, η χαμηλή πρόσληψη προϊόντων ολικής άλεσης αναγνωρίστηκε ως ο «μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για θάνατο και αναπηρία, με προσλήψεις λιγότερων από 50 γραμμαρίων να συνδέονται με 3 εκατομμύρια περισσότερους θανάτους παγκοσμίως».

www.euractiv.com