Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ως δώρο εμβολιασμού – τις επόμενες ημέρες εξειδικεύονται δυνατότητες για τους εμβολιασμένους (vid)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε τα μέτρα για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών. Είχε προηγηθεί η πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου όταν και “κλείδωσαν” οι διευκολύνσεις, με στόχο να πειστούν όλο και περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ειδικότερα προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για τους 940.000 νέους ηλικίας 18- 25 ετών που θα κάνουν έστω και μία δόση του εμβολίου μέσα στο 2021. Όπως ανακοίνωσε, για τον ελεύθερο χρόνο τους, το Κράτος τούς προσφέρει προπληρωμένη κάρτα, την Κάρτα Ελευθερίας-Freedom Pass, αξίας 150 ευρώ, που αφορά στα εισιτήρια ταξιδιών τους, την είσοδό τους σε σινεμά, θέατρα, μουσεία.

Αποδεικτικό του πλήρους εμβολιασμού θα αποτελεί το ψηφιακό πιστοποιητικό με τον κωδικό QR. Το σενάριο που εξετάζεται, είναι οι ίδιες οι επιχειρήσεις εστίασης κλπ να σκανάρουν με μια ειδική εφαρμογή που θα κατεβάζουν από το gov.gr στο κινητό τους τον κωδικο QR του πιστοποιητικού εμβολιασμού των πελατών. Εφόσον ο πελάτης έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχουν περάσει 15 ημέρες από τη δεύτερη δόση, θα ανάβει “πρασινο”, αλλά δεν θα φαινονται τα στοιχεία του.

 

Στην παρουσίαση μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.