Προσελκύουν επενδύσεις οι νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα του κλίματος

Σε δυναμικό τομέα επενδύσεων μετατρέπεται ο κλάδος της τεχνολογίας για τη μείωση των ακραίων κλιματικών φαινομένων, με τις νεοφυείς επιχειρήσεις να δίνουν ώθηση σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Ζητώντας τη γνώμη επενδυτών παγκοσμίως, η ιστοσελίδα EU-Startups παρουσιάζει κάποιες από τις πιο καινοτόμες εταιρείες που ξεχωρίζουν στον συγκεκριμένο κλάδο.

Διαχείριση άνθρακα

Η νεοφυής επιχείρηση Agreena δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να μεταβούν από τη συμβατική παραγωγή στην αναγεννητική γεωργία, βοηθώντας τους να διαχειριστούν τον άνθρακα. Μέσω της εγγραφής σε μια πλατφόρμα λογισμικού, η startup παρέχει οικονομικό κίνητρο στους αγρότες να ασχοληθούν με αυτόν τον ωφέλιμο τύπο γεωργίας και να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους.

Βιοαέριο

Η Reverion, μία εταιρεία, τεχνοβλαστός (spin-off) του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, επικεντρώνεται στη εξάλειψη των ορυκτών καυσίμων, δίνοντας βαρύτητα στο βιοαέριο ως καθαρή ανανεώσιμη πηγή. Η τεχνολογία για τη μετατροπή των αποβλήτων σε βιομάζα, που έχουν κατασκευάσει στη Reverion, φιλοδοξεί να αποτρέψει τις εκπομπές εκατοντάδων μεγατόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Βάση δεδομένων για τη βιοποικιλότητα

Η NatureMetrics λύνει το πρόβλημα του τρόπου σωστής μέτρησης και προστασίας της βιοποικιλότητας, το οποίο είναι ένα από τα κλειδιά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η εταιρεία διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων eDNA στον κόσμο, έχοντας κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο ψηφιακό προϊόν παρακολούθησης της βιοποικιλότητας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου βιοποικιλότητας «COP15».