Πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε στους αγρότες ο Β. Αποστόλου πριν τις κινητοποιήσεις

Μπροστά στο τελωνείο των Ευζώνων με τα τρακτέρ τους οι αγροτές (upd)

Πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει -και στηρίζει- με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο».

«Επιτρέψτε μου να απευθυνθώ στους αγρότες, που εμφανίζονται να ηγούνται των πρωτοβουλιών για την οργάνωση των φετινών κινητοποιήσεων. Έχουν προβλήματα, όπως έχουν όλοι οι αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έχουν και οι υπόλοιποι Έλληνες. Όμως, τα στοιχεία της EUROSTAT και της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η ανοδική τροχιά που παρουσίασε το εισόδημά τους το 2015 θα συνεχιστεί και το 2016» είπε ο υπουργός και κάλεσε τους αγρότες σε διάλογο διευκρινίζοντας: «Είναι γνωστό ότι ο αγροτικός χώρος έχει αυτή την περίοδο πρόβλημα θεσμικής εκπροσώπησης. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με όλες τις ομάδες που εμφανίζονται ότι τον εκπροσωπούν».

Ο κ. Αποστόλου είπε ότι για τα ζητήματα που κυριάρχησαν στις περσινές κινητοποιήσεις, οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού υλοποιήθηκαν κατά γράμμα. «Υποσχεθήκαμε ελάφρυνση για τη μεγίστη πλειοψηφία την προκαταβολή φόρου που κατέβαλε τις προηγούμενες χρονιές». Αντίστοιχα, είπε ότι 90% των αγροτών θα πληρώνουν για την ασφάλισή τους λιγότερα από αυτά που κερδίζουν από τη μείωση της φορολογίας τους.

«Η διασφάλιση του αφορολογήτου ορίου και της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ ήταν για τους αγρότες τα σημαντικότερα ζητήματα που το 2016 θεσπίσαμε» ανέφερε

Πηγή: ΑΠΕ