Προσοτσάνη Δράμας: Το μεγάλο στοίχημα με το βιολογικό κεφίρ και η έξοδός του στις αγορές της Ευρώπης

Το βιολογικό κεφίρ από την Προσοτσάνη Δράμας κατακτά τις αγορές της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της μονάδαςΒασίλη Μελενεκλή, η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 και το 2013 βγήκαν τα πρώτα προϊόντα στην αγορά. Σιγά σιγά άρχισαν να κερδίζουν το καταναλωτικό κοινό και σήμερα η οικογένεια Μελενεκλή, έχει το δικό της τυροκομείο που παράγει μία πληθώρα γαλακτοκομικών προϊόντων, ανάμεσά τους το κεφίρ και το παγωτό από κατσικίσιο γάλα, με την χάρη της να έχει φτάσει μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η τεχνογνωσία στην παραγωγή γιαουρτιού, οδήγησε την οικογένεια Μελενεκλή να ασχοληθεί το 2018 με το βιολογικό κατσικίσιο κεφίρ, αφουγκραζόμενη τη στροφή της αγοράς σε ένα μοντέλο πιο υγιεινής διατροφής.

Όσες όμως και αν είναι, τα τελευταία χρόνια, οι χαρές που παίρνει η οικογενειακή επιχείρηση βλέποντας τους στόχους της έναν έναν να κατακτώνται, τίποτα δεν συγκρίνεται, με την επιδοκιμασία του κόσμου και με τα κολακευτικά σχόλια που λαμβάνουν από εκείνους που δοκίμασαν τα προϊόντα τους. Άλλωστε “η γνώση έχει αξία μόνο όταν την μοιράζεσαι”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μελενεκλής.

 
Πηγή: ertnews.gr