Προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της δακοκτονίας στην ΠΕ Λασιθίου

Ηράκλειο: Προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της δακοκτονίας στην ΠΕ Λασιθίουπεριφερειακό συμβούλιο για το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Προσπάθεια να βρεθεί λύση στα προβλήματα δακοκτονίας που υπάρχουν στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, καταβλήθηκε στη διάρκεια δύο συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 4/6 υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη.

Συγκεκριμένα η πρώτη σύσκεψη είχε ως αντικείμενο τις περιοχές του  Δήμου Ιεράπετρας (Ιεράπετρα, Ανατολή – Γδόχια – Μύρτος και Μουρνιές – Μύθους και Ρίζα) στις οποίες παρά τη διεξαγωγή κανονικού και επαναληπτικού διαγωνισμού δεν έχει αναδειχθεί εργολάβος ψεκασμών.

Η δεύτερη σύσκεψη αφορούσε τη μη ανάδειξη εργολάβων παγιδοθεσίας, σε ολόκληρο το Δήμο Ιεράπετρας και  σε σημαντικό μέρος του Δήμου Σητείας, παρά τη διενέργεια του κανονικού και του επαναληπτικού διαγωνισμού.

Στις συσκέψεις, συμμετείχαν κυρίως στελέχη Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Δήμου Ιεράπετρας, Αγροτικών Συλλόγων, ο Δ/ντής της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής ΔΑΟΚ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων για να διενεργηθούν οι ψεκασμοί κατά του δάκου και θα γίνει μία ακόμα προσπάθεια διαπραγμάτευσης τις επόμενες ημέρες για να φανεί αν μπορεί να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για το πρόγραμμα στις παραπάνω περιοχές.

-Διαφήμιση-