Πρόσθετη αύξηση των κονδυλίων και ένταξη όλων των κτηνοτρόφων στην Βιολογική Γεωργία ζητάει ο ΣΕΚ

Την αύξηση των κονδυλίων και την ένταξη όλων των κτηνοτρόφων στην Βιολογική Γεωργία – Κτηνοτροφία ζητάει με επιστολή του στο ΥΠΑΑΤ ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφία (ΣΕΚ).
 
«Με βάση τα μέτρα για την κλιματική κρίση και σύμφωνα με την κατεύθυνση της νέας ΚΑΠ, η παραγωγή βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής κατεύθυνσης, είναι επιβεβλημένο να στηριχθεί δυναμικά όχι μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την προστασία της υγείας των καταναλωτών», αναφέρει στην επιστολή του ο ΣΕΚ.
 
Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του ΣΕΚ στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ:

«Κύριοι Υπουργοί,

Κυρία Γενική Γραμματέα,

Σε συνέχεια της με αριθ. πρωτ. 53/20.5.2022 επιστολής μας, όπως και εσείς γνωρίζετε, μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων ενταγμένων ήδη στη βιολογική κτηνοτροφία αλλά και νεοεισερχόμενων δεν εντάχθηκαν στο μέτρο 11 του Π.Α.Α. 2014-2020 “Βιολογική Γεωργία.

Με βάση τα μέτρα για την κλιματική κρίση και σύμφωνα με την κατεύθυνση της νέας ΚΑΠ, η παραγωγή βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής κατεύθυνσης, είναι επιβεβλημένο να στηριχθεί δυναμικά όχι μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την προστασία της υγείας των καταναλωτών.

Γι αυτό ζητάμε,

Να δώσετε τη δυνατότητα, με πρόσθετη αύξηση των κονδυλίων, ένταξης στο πρόγραμμα όλων των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων, αφού η παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικών προϊόντων ζωικής προέλευσης είναι ζωτικής σημασίας για τους κλάδους μας».