Πρωταγωνιστής ο ελληνικός αγροδιατροφικός κλάδος στην Food Expo 2017 (φωτορεπορτάζ)

Πρωταγωνιστής ο ελληνικός αγροδιατροφικός κλάδος στην Food Expo 2017
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Περισσότεροι από 46.000 επαγγελματίες από 22.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες 87 χώρες σε όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν – σύμφωνα με τους διοργανωτές – τη FOOD EXPO 2017 κατά τις πρώτες δύο ημέρες της λειτουργίας της. Το ypaithros.gr επισκέφθηκε την έκθεση και μίλησε με τους επιχειρηματίες – μεταποιητές που ασχολούνται με την αγροδιατροφή οι οποίοι στο σύνολό τους εξέφρασαν την άποψη ότι η μόνη λύση για τον κλάδο είναι η εξωστρέφεια. Επίσης μας επεσήμαναν ότι μεγάλη σημασία θα πρέπει να δοθεί στο στοχευμένο μάρκετινγκ αλλά και την πρωτότυπη τυποποίηση αφού τα ελληνικά προϊόντα σε όλα τα σημεία (ποιότητα κλπ) υπερτερούν.  Η έκθεση ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου. 

Φωτό: Γιάννης Γαργαλάκος

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Εντυπωσιακή ήταν όμως και η προσέλευση επισκεπτών από την Περιφέρεια, οι οποίοι πραγματοποίησαν επωφελείς εμπορικές συναντήσεις τόσο με μεγάλες εταιρείες που ήδη έχουν εδραιώσει την παρουσία τους στην εγχώρια αγορά όσο και με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αναζητούν συνεργάτες στην επαρχία. Επιπλέον, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα 156 διεθνών εκθετών. Για πρώτη φορά στα χρονικά, μία έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Ελλάδα κατορθώνει να συγκεντρώσει όλους τους επαγγελματίες του κλάδου από κάθε γωνιά της χώρας!

Από την οργανωμένη και μικρή λιανική τo 47% των επισκεπτών

Από την ανάλυση των barcode προσκλήσεων προκύπτει ότι το 47% των επισκεπτών της FOOD EXPO δραστηριοποιείται επαγγελματικά με την οργανωμένη και μικρή λιανική, το εμπόριο και τη διανομή Τροφίμων & Ποτών. Εξάλλου, το 22% των επαγγελματιών προέρχεται από τον ευρύτερο κλάδο της εστίασης, της καφεστίασης και της αρτοζαχαροπλαστικής, ενώ το 11% δραστηριοποιείται στον παραγωγικό τομέα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το 48% των επισκεπτών ήρθε από την Αττική, το 47% από την Περιφέρεια και το 5% από την Κύπρο και το εξωτερικό. 

Εντυπωσιασμένοι από τη FOOD EXPO οι διεθνείς επισκέπτες!

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η προσέλευση διεθνών αγοραστών στην 4η FOOD EXPO. Μέσα στο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου την επισκέφθηκαν 2.356 food traders από 87 χώρες και από τις πέντε ηπείρους! Άπαντες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το μέγεθος της έκθεσης, τον τεράστιο αριθμό των εκθετών και την εντυπωσιακή εμφάνιση των περιπτέρων. 
Ήδη κατά τις πρώτες δύο ημέρες της φετινής FOOD EXPO πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 8.500 προγραμματισμένες b2b συναντήσεις ανάμεσα στους ξένους hosted buyers και τους Έλληνες εκθέτες. Είναι ένας αριθμός-ρεκόρ όχι μόνο για τα εκθεσιακά χρονικά αλλά και σε σχέση με κάθε άλλη – εθνική ή ιδιωτική – πρωτοβουλία προσέλκυσης και φιλοξενίας διεθνών αγοραστών.
Οι hosted buyers δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την ποιότητα και τον πλούτο των παραδοσιακών αλλά και των καινοτόμων προϊόντων που ανακάλυψαν στη φετινή FOOD EXPO, τονίζοντας ότι δεν περίμεναν ποτέ ότι θα συναντούσαν στην Ελλάδα μία έκθεση τόσο υψηλού επιπέδου.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα