Στο 3,9% η προτεινόμενη περικοπή των άμεσων ενισχύσεων για την Ελλάδα

Αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αγροτικές οργανώσεις

giounker-cap
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Tην Τετάρτη 2 Μαΐου παρουσιάστηκε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027. Το κείμενο προβλέπει τη συνολική μείωση των δαπανών για τον αγροτικό τομέα κατά 5%. Η πρόταση να μη μειωθούν οι δαπάνες των άμεσων ενισχύσεων περισσότερο από 4% σημαίνει αυτόματα αυξημένες περικοπές των πόρων του Δεύτερου Πυλώνα και της αγροτικής ανάπτυξης.

των Νίκου Γαργαλάκου, Μαρίας Αντωνίου

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Οι ευρωπαϊκές οργανώσεις Copa και Cogeca αντέδρασαν άμεσα, θεωρώντας ότι την περίοδο που διανύουμε είναι αδιανόητη μία περικοπή των πόρων της ΚΑΠ.

Η Farm Europe αμφισβητεί τα στοιχεία της Κομισιόν και αναφέρει ότι ο υπολογισμός των μειώσεων σε αποπληθωρισμένες τιμές οδηγεί σε πραγματική μείωση του προϋπολογισμού της ΚΑΠ κατά 11,2% το 2027 και σε μείωση του μέσου αγροτικού εισοδήματος κατά 8,15%.

Ο επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, χαρακτήρισε την πρόταση δίκαιη και ισορροπημένη, υπονοώντας ότι πολλές χώρες-μέλη αρνήθηκαν να αυξήσουν σημαντικά τη συνεισφορά τους στον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Με το οικονομικό πλαίσιο δεδομένο, η Επιτροπή θα προχωρήσει πλέον στην κατάθεση των τελικών νομοθετικών κειμένων το αργότερο έως την 1η Ιουνίου.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί!
-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress