Πρώτοι στις αγροτικές νεοφυείς επιχειρήσεις οι Ολλανδοί

Η παγκόσμια οικονομία νεοφυούς επιχειρηματικότητας παραμένει μεγάλη, δημιουργώντας σχεδόν 3 τρισ. δολάρια σε αξία, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα του οργανισμού ερευνών Startup Genome. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο τομέας της τεχνολογίας συγκεντρώνει επτά από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, γεγονός που αντικατοπτρίζει την υψηλότερη συγκέντρωση από οποιοδήποτε άλλον κλάδο.

Επίσης, η χρονιά του 2019 έκλεισε με 300 δισ. δολάρια σε επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων σε όλο τον κόσμο. Η κρίση του κορωνοϊού, σύμφωνα με την έρευνα, έπληξε τις νεοφυείς επιχειρήσεις παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφεται ότι οι απολύσεις στις νεοφυείς επιχειρήσεις είναι ανεξέλεγκτες, καθώς τα 2/3 παγκοσμίως απολύουν προσωπικό. Επίσης, καταγράφηκαν μειωμένες επενδύσεις, οδηγώντας τις start ups σε μείωση του κεφαλαίου.

Νεοφυή οικοσυστήματα

Στα πέντε κορυφαία παγκόσμια οικοσυστήματα για νεοφυείς επιχειρήσεις, σύμφωνα με την έρευνα βρίσκεται πρώτη η Silicon Valley. Ακολουθούν η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Πεκίνο και στην πέμπτη θέση η Βοστώνη.

Αγροτικές νεοφυείς επιχειρήσεις

Οι χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται αρκετές αγροτικές νεοφυείς επιχειρήσεις είναι, σύμφωνα με την έρευνα, πρωτίστως η Ολλανδία, στην οποία η βιομηχανία τροφίμων συνεχίζει να αναπτύσσεται δίνοντας το ερέθισμα σε αρκετούς επιχειρηματίες να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο κλάδο. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Ιρλανδία, στην οποία η βιομηχανία τροφίμων αναμένεται να ανέλθει σε 21,6 δισ. δολάρια έως το 2025 και αυτήν τη στιγμή αντιπροσωπεύει το 12,3% των συνολικών εσόδων της χώρας.