Οι πρωτοβουλίες Αραχωβίτη για τα προγράμματα δακοκτονίας

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί!

dakoktonia_apoklistiko

Τα δυσμενή δεδομένα της φετινής ελαιοκομικής περιόδου καλείται να διαχειριστεί σήμερα η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί μέχρι το τέλος του μήνα, όπως ανέφερε αποκλειστικά στην «ΥΧ» ο υπ. ΑΑΤ Σταύρος Αραχωβίτης. Σε μία προσπάθεια βελτίωσης του φαινομένου της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζει τροπολογία για την επίσπευση των διαδικασιών γύρω από τα προγράμματα δακοκτονίας, ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα και την επόμενη ελαιοκομική σεζόν.

 «Οι συζητήσεις βρίσκονται σε τελικό στάδιο και το περιεχόμενό της τροπολογίας είναι σε διαβούλευση μεταξύ του ΥΠΑΑΤ και του ΥΠΟΙΚ», δήλωσε ο Σταύρος Αραχωβίτης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «ΥΧ». «Με την τροπολογία αυτή επιτυγχάνουμε επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε το πρόγραμμα να είναι έτοιμο για εκκίνηση τέλος Απρίλη» συμπλήρωσε.

Η λύση αυτή έρχεται μετά από μία χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές ζημίες της τελευταίας δεκαετίας στην ελαιοπαραγωγή, με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μια απώλεια ύψους 480 εκατ. ευρώ περίπου από το εισόδημα του Έλληνα παραγωγού.

Διαβάστε αναλυτικά το εκτενές αφιέρωμα στο φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί, με ρεπορτάζ από όλη τη χώρα, όπου αναλύονται όλες εκείνες οι παράμετροι που οδήγησαν στην μεγάλη φετινή καταστροφή.