Ψηφίστηκε επί της Αρχής το επενδυτικό νομοσχέδιο Σταθάκη

Ψηφίστηκε επί της Αρχής το επενδυτικό νομοσχέδιο Σταθάκη

Δεκτό επί της Αρχής έγινε το επενδυτικό νομοσχέδιο του υπουργού Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη από την κυβέρνηση και από την Ένωση Κεντρώων. Καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή , ενώ επιφυλάχθηκαν, αν θα το ψηφίσουν ή όχι, στην Ολομέλεια της Βουλής, ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.

Η συντονίστρια της Επιτροπής Παραγωγής κι Εμπορίου, από πλευράς ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη  σημείωσε πως η ανάπτυξη δεν διατάσσεται ούτε επιβάλλεται και σημείωσε πως χρειάζονται τελείως διαφορετικές συνθήκες και σημείωσε χρειάζονται κανόνες. Ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για όσους έχουν ολοκληρώσει τις επενδύσεις ή τις τελειώνουν με τους προηγούμενους επενδυτικούς νόμους και να μην αλλάξουν οι όροι και να μην υπάρξει πρόβλημα και στον τουρισμό.

Κυβερνητικοί βουλευτές μας εξήγησαν πως με το παρόν νομοσχέδιο παρότι υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης σε ό, τι αφορά στη μεταποίηση δίνουν άλλες δυνατότητες στους επενδυτές, που θέλουν να ενταχθούν.

Πηγές από την αντιπολίτευση εξήγησαν ό, τι το βασικό πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η χρηματοδότηση και ό, τι ο επενδυτικός νόμος δεν μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες αλλαγές διότι έρχεται μετά από πολύ καιρό ύφεσης και με λιγοστά κονδύλια, αφού το κράτος ήδη χρωστά πάνω από 7 δις ευρώ.

Τροποποιήσεις και διευκρινήσεις έδωσε ο υπουργός Οικονομίας , Ναυτιλίας και Τουρισμού , Γιώργος Σταθάκης. Υποστήριξε πως έχει φύγει η έννοια του κορεσμού, στη χρηματοδότηση ανά Περιφέρεια και τόνισε πως δεν ισχύουν τα 7 έτη κερδοφορίας για τη δυνατότητας ένταξης στον επενδυτικό νόμο αλλά μόλις 1 από τα 7  ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξουν και περαιτέρω αλλαγές.

Άννα Στεργίου