Το ΨΗΠΤΕ φιλοξένησε 12 startups στην έκθεση Freskon

Το ΨΗΠΤΕ φιλοξένησε 12 startups στην έκθεση Freskon

Δώδεκα εταιρείες νεοφυούς επιχειρηματικότητας φιλοξενήθηκαν από τις 11 μέχρι τις 13 Απριλίου 2019, στην κλαδική Έκθεση Freskon στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της δράσης «Digital Greece», που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη ΔΕΘ. Είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν λύσεις και εφαρμογές για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα, όπως «έξυπνες» εφαρμογές παρακολούθησης καλλιεργειών και πλατφόρμες διαχείρισης της αγροτικής δραστηριότητας.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κλιμακώνει την πρωτοβουλία στήριξης και ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής κοινότητας νεοφυών επιχειρήσεων.

Ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε: «Η Πολιτεία στέλνει το μήνυμα ότι η startup κοινότητα, ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του αναπτυξιακού μέλλοντος της Ελλάδας, έχει τεθεί πλέον στο επίκεντρο. Στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους και τις καινοτόμες ιδέες τους, ώστε να προσεγγίσουν την ελληνική και τη διεθνή αγορά. Αποδεικνύουμε ότι υπάρχουν οι ιδέες, οι άνθρωποι, οι τρόποι και οι πόροι, ώστε κάθε κλάδος της οικονομίας να κερδίσει από την εφαρμογή της καινοτομίας στην παραγωγή».

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, αρμόδιος εκ μέρους της Helexpo για την οργάνωση του πάρκου «Digital Greece powered by Υπ. ΨΗΠΤΕ», ανέφερε: «Το “Digital Greece” στηρίζει τους startuppers, ώστε τα καινοτόμα σχέδιά τους να γίνουν γνωστά εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Η εγχώρια πρωτογενής παραγωγή και τα μοναδικά προϊόντα της μπορούν και πρέπει να συνδυαστούν με την καινοτομία, προκειμένου η προστιθέμενη αξία τους να μένει σε ελληνικά χέρια και να μη φεύγει στο εξωτερικό».

Αναλυτικά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργείου, στην Freskon 2019 φιλοξενήθηκαν οι εταιρείες: Shift Automated, Terra Trophy, 12 GODS, Future Intelligence Ltd, inagros, BioCos, BIOMAS, Patima olive oil, FAC, Advanced Intelligent Robotics, iBusiness, B2bee.

Είχαν προηγηθεί η συμμετοχή 128 ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο, 16 startups στη 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, Philoxenia 2018, 10 εταιρειών στη μεγαλύτερη Έκθεση Τεχνολογίας του κόσμου, CES 2019 (Λας Βέγκας), 10 νεοφυών επιχειρήσεων στην 11η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας, Zootechnia 2019, 10 startups στην 36η Έκθεση για τον κλάδο της δόμησης και των κατασκευών, Infacoma 2019, 10 νεοφυών επιχειρήσεων στη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως για την ψηφιακή επικοινωνία, Mobile World Congress 2019 (Βαρκελώνη), 13 startups στη μεγάλη έκθεση καινοτομίας, τεχνολογίας και επιχειρήσεων, SXSW2019 (Ωστιν), 8 νεοφυών επιχειρήσεων στην Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, Agrothessaly 2019 και 18 startups στις Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, Detrop, και Οίνου, Oenos.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ