Πτώση στην αγορά προϊόντων βιοτεχνικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής

Πτώση στην αγορά προϊόντων βιοτεχνικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής

Πτωτικά κινείται, για έκτη συνεχή χρονιά, η αγορά των προϊόντων βιοτεχνικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Σύμφωνα με την τελευταία Κλαδική Μελέτη που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group AE καταγράφεται συνεχή μείωση από το 2010 και μετά στο μέγεθος της αγοράς (συνολικές πωλήσεις επιχειρήσεων) των εταιρειών βιοτεχνικής αρτοποιίας ζαχαροπλαστικής, με επιβραδυνόμενο ωστόσο ρυθμό.

Παράλληλα, παρουσιάζεται μείωση με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 4% από το 2010 το μέγεθος αγοράς (σε αξία) της βιοτεχνικής αρτοποιίας, ενώ λίγο μεγαλύτερη είναι η μείωση για το μέγεθος αγοράς των εταιρειών ζαχαροπλαστικής την ίδια περίοδο (5,5% περίπου), ενώ σταθεροποίηση της αγοράς προβλέπεται για το 2016 και ελαφρά ανάκαμψη για το 2017.

Στον κλάδο της βιοτεχνικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής δραστηριοποιείται πληθώρα επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων λειτουργεί μεμονωμένα καταστήματα. Η οικονομική κατάσταση της χώρας τα τελευταία έτη και η συμπίεση του εισοδήματος των καταναλωτών είχαν ως αποτέλεσμα τη συνεχή μείωση της εν λόγω αγοράς από το 2010 και μετά.