Πυρά Βούτση κατά Μητσοτάκη – Κίνητρα για γιατρούς σε άγονες περιοχές

Πυρά Βούτση κατά Μητσοτάκη – Κίνητρα για γιατρούς σε άγονες περιοχές

Σήκωσε το «γάντι» ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τα βέλη  Κυριάκου Μητσοτάκη και τις επιστολές του για κακή νομοθέτηση λόγω βροχής τροπολογιών, τις τελευταίες ημέρες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι ορισμένες από τις πολλές τροπολογίες που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν της αντιπολίτευσης κι όχι της κυβέρνησης.

Η συνεδρίαση διεξάγεται σε φορτισμένο κλίμα για την ίδρυση πρωτοβάθμιων δομών υγείας, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την πρώτη φροντίδα για την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού κι ανέβηκαν πολλές φορές κι ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η σύγκρουση αφορούσε για το αν η Ελλάδα θα πάει με δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας ή με μεικτό σύστημα, σε ό, τι αφορά δημόσιο – ιδιωτικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκτοξεύθηκαν ύβρεις από τον Άδωνη Γεωργιάδη προς την πλευρά Πολάκη ενώ σε έντονο ύφος απάντησε κι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Στη συνεδρίαση τέθηκε πολλές φορές και το θέμα της κλήρωσης των μαθητών, που θα είναι παραστάτες.

Μέσα στο νομοσχέδιο πάντως έχει κατατεθεί και τροπολογία από 5 βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη θέσεων σε άγονες περιοχές με κίνητρα για να παραμείνουν 7 χρόνια στη θέση με την αλλαγή του σχετικού συντελεστή.