Πυροβόλησαν και σκότωσαν άγρια άλογα στον κάμπο της Λεπενούς στην Αιτωολοακαρνανία

Βρέθηκαν νεκρά το Σαββατοκύριακο

Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον τρία άγρια άλογα στην κάμπο της Λεπενούς στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο agriniopress.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα άλογα βρέθηκαν νεκρά το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το agriniopress, το περιστατικό έχει σημειωθεί στην περιοχή Ασπροκκλησιά: Όπως φαίνεται στο σημείο βρίσκονταν αγέλη αλόγων και άγνωστοι άρχισαν να τα πυροβολούν, σκοτώνοντας τρία από αυτά.

Είναι άγνωστο εάν υπάρχουν άλογα τραυματισμένα απο την επίθεση αυτή, που, όπως υπογραμμίζεται, δεν είναι πρωτοφανής στην περιοχή, καθώς άγρια άλογα κατεβαίνουν από τον Πεταλά στον κάμπο σε αναζήτηση τροφής, νερού κλπ και σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούν ζημιές σε καλλιέργειες. Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο του 2019 είχαν βρεθεί νεκρά τρία άγρια άλογα λίγο μετά τον αρχαιολογικό χώρο της Στράτου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κάποιος που περνούσε από αγροτικό δρόμο είδε αρχικά δύο άλογα νεκρά και μισοφαγωμένα από άλλα ζώα, ενώ 500 μέτρα πιο κάτω βρήκε και ένα τρίτο. Το ένα από τα τρία έφερε εμφανή τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη ράχη.

Πηγή: huffingtonpost.gr