Ρόδος: 26 υδατοδρόμια θα λειτουργήσουν στο Νότιο Αιγαίο

Ρόδος: 26 υδατοδρόμια θα λειτουργήσουν στο Νότιο Αιγαίο
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Το θέμα των υδατοδρομίων, το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των οποίων έχει τεθεί σε διαβούλευση, απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ανέφερε ότι μετείχε στην επιτροπή για τη σύνταξη του νομοσχεδίου, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση του προηγούμενου νόμου που δημιουργούσε προβλήματα, ήταν της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

-Διαφήμιση-

Στο σύνολο τα υδατοδρόμια που θα λειτουργήσουν στην Περιφέρεια είναι 26, εκ των οποίων τα 13 στη Δωδεκάνησο.

Εν τω μεταξύ, αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Χατζημάρκος και στο θέμα της πρόσληψης προσωπικού στην Περιφέρεια, μετά τις επαφές που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Ανέφερε ότι η υποστελέχωση της Περιφέρειας είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, που έγινε εντονότερο μετά τις συνταξιοδοτήσεις. «170 άτομα έφυγαν με συνταξιοδότηση και πλέον δεν μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που δικαιούται ο πολίτης», είπε ο κ.Χατζημάρκος, εκτιμώντας ότι τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν οι νέες θέσεις και τα νησιά θα έχουν προτεραιότητα.

Πηγή: ΕΡΤ

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki