Ρόδος: 26 υδατοδρόμια θα λειτουργήσουν στο Νότιο Αιγαίο

Ρόδος: 26 υδατοδρόμια θα λειτουργήσουν στο Νότιο Αιγαίο

Το θέμα των υδατοδρομίων, το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των οποίων έχει τεθεί σε διαβούλευση, απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ανέφερε ότι μετείχε στην επιτροπή για τη σύνταξη του νομοσχεδίου, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση του προηγούμενου νόμου που δημιουργούσε προβλήματα, ήταν της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο σύνολο τα υδατοδρόμια που θα λειτουργήσουν στην Περιφέρεια είναι 26, εκ των οποίων τα 13 στη Δωδεκάνησο.

Εν τω μεταξύ, αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Χατζημάρκος και στο θέμα της πρόσληψης προσωπικού στην Περιφέρεια, μετά τις επαφές που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Ανέφερε ότι η υποστελέχωση της Περιφέρειας είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, που έγινε εντονότερο μετά τις συνταξιοδοτήσεις. «170 άτομα έφυγαν με συνταξιοδότηση και πλέον δεν μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που δικαιούται ο πολίτης», είπε ο κ.Χατζημάρκος, εκτιμώντας ότι τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν οι νέες θέσεις και τα νησιά θα έχουν προτεραιότητα.

Πηγή: ΕΡΤ