Ρομπότ που θα εργάζονται στην παραγωγή τροφίμων

Ρομπότ που θα εργάζονται στην παραγωγή τροφίμων

Μία νέα μονάδα που θα κατασκευάζει ρομπότ, στο Peterborough της Μεγάλης Βρετανίας, τα οποία θα «εργάζονται» στην παραγωγή τροφίμων, ανακοίνωσε η εταιρεία αυτοματισμών Olympus Automation (OAL).

Μία από τις εργασίες που θα εκτελούν τα ρομποτικά συστήματα της εταιρείας, είναι αυτή της ζύγισης αποξηραμένων μικρο-συστατικών, εργασία που στις μέρες μας πραγματοποιούν παγκοσμίως περίπου μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Harry Norman, δήλωσε ότι «δεσμευόμαστε πως θα εξαλείψουμε τον χειρωνακτικό χειρισμό στην επεξεργασία τροφίμων και η ομάδα μας εργάζεται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση».

Το πρότζεκτ της κατασκευής της νέας μονάδας, που έχει την ονομασία APRIL (Απρίλιος) αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018, ενώ θα απασχολεί 55 μηχανικούς εξειδικευμένους στη ρομποτική.

Στον αντίποδα, και σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εθνική στατιστική υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας, την εβδομάδα που μας πέρασε, περισσότερες από 600.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο της βιομηχανίας (συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών) δηλαδή το 17% της βρετανικής βιομηχανίας, έχει χαθεί από το 2006.