Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά

Με στόχο την καλύτερη προώθηση και προβολή του τόπου τους, ο Δήμος Λεβαδέων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σχεδιάζουν για τις άγιες μέρες του Πάσχα θεματικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στην πόλη της Λιβαδειάς, με σημείο αναφοράς στις πηγές της Κρύας. Θα περιλαμβάνουν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, σε συνδυασμό με το ψήσιμο των αρνιών, ενώ το βράδυ της δεύτερης ημέρας προβλέπεται μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο δήμαρχος Λεβαδέων, Δημήτρης Καραμάνης, χαρακτήρισε τη δράση αυτή ως «ναυαρχίδα» των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου και για τον λόγο αυτόν γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε οι επισκέπτες να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. «Η δράση αυτή έχει ως στόχο την εξωστρέφεια και την προώθηση του εορτασμού, ως μοχλού τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του δήμου μας».

Μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων, προβλέπεται πασχαλινό bazaar, παραδοσιακά παραμύθια και κινητικές δραστηριότητες από την ομάδα Παραμυθοκόρες. Ακόμη, περιλαμβάνεται δημιουργία πασχαλινών στολιδιών με τη βαφή αβγών και παραδοσιακά παιχνίδια για παιδιά 6-12 χρονών από εργαστήρι εικαστικών.

Τέλος, στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και ένα περιηγητικό διαδραστικό ταξίδι στα ήθη και στα έθιμα της Βοιωτίας στις όχθες της Έρκυνας.