Οι σαλάτες γεμίζουν τους πάγκους των αμερικανικών σχολείων

Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια παιδιά έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτές

-Διαφήμιση-

Να αντιμετωπίσει τις μάστιγες της παιδικής πείνας και παχυσαρκίας στις ΗΠΑ επιχειρεί το πρόγραμμα Salad Bars to Schools στις ΗΠΑ, βάζοντας τη σαλάτα στο μεσημεριανό διαιτολόγιο των μαθητών. Τα τελευταία επτά χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί δωρεές ύψους 13 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να εγκατασταθούν περισσότεροι από 5.000 μπουφέδες με σαλάτες στα σχολεία των 50 αμερικανικών πολιτειών. Το ορόσημο αυτό γιορτάστηκε πριν από μερικές ημέρες σε εκδήλωση όπου παρέστησαν ηγετικά στελέχη της αγροτικής βιομηχανίας, σχολικοί εμπειρογνώμονες της διατροφής και ιδρύματα που προΐστανται της πρωτοβουλίας.

«Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καταπολεμήσουμε την παιδική πείνα είναι να εξασφαλίσουμε ότι το φαγητό που σερβίρεται στα σχολεία μας είναι θρεπτικό και γευστικό», δήλωσε η πρώτη κυρία της Βιρτζίνια, Dorothy McAuliffe, που συμμετείχε στην εορταστική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Lynbrook στο Σπρίνγκφιλντ.

Το πρόγραμμα Salad Bars to Schools –που χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, από την Εθνική Ομοσπονδία Φρούτων και Λαχανικών (NFVA)– έχει δωρίσει μπουφέδες σαλάτας στις οποίες σήμερα έχουν πρόσβαση περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια παιδιά σε όλη τη χώρα και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης.

Τα στοιχεία έρευνας που αναπαραγάγει το Politico δείχνουν ότι περίπου ένα στα τρία αμερικανικά σχολεία έχει πλέον έναν πάγκο με σαλάτες στην καφετέριά του. Αυτήν τη στιγμή, 387 σχολεία έχουν υποβάλει αίτηση στο πρόγραμμα, ώστε να αποκτήσουν και εκείνα τον δικό τους μπουφέ.

-Διαφήμιση-