Σαουδαραβικός όμιλος σκοπεύει να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια στον αγροτικό τομέα της Τουρκίας

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης της χώρας της αραβικής χερσονήσου

-Διαφήμιση-

Σε διαπραγματεύσεις για να προβεί σε επενδύσεις ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία βρίσκεται ο σαουδαραβικός όμιλος El-Khereiji Group. Ο αγροτικός τομέας βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των προγραμματισμένων επενδύσεων, οι οποίες προωθούνται με τις ευλογίες της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τον Solaiman El-Khereiji, πρόεδρο της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών SAK Consultants που υπάγεται στον σαουδαραβικό όμιλο, τη δεδομένη στιγμή εξετάζεται μια σειρά από επενδύσεις επί τουρκικού εδάφους στους κλάδους της γεωργίας, των τουριστικών καταλυμάτων και της υγείας. «Ειδικά η γεωργία και τα τρόφιμα είναι πεδία στα οποία η σαουδαραβική κυβέρνηση υποστηρίζει επενδυτικές δραστηριότητες», αναφέρει ο ίδιος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Αυτό το διάστημα ο όμιλος διαπραγματεύεται μια επένδυση κοντά στην Αλικαρνασσό, δείχνοντας ενδιαφέρον για την ελαιοκαλλιέργεια, καθώς και τα οπωροκηπευτικά

Σήμερα, η Σαουδική Αραβία εισάγει περίπου το 80% των αναγκών της σε αγροδιατροφικά προϊόντα. Όπως επισημαίνει ο El-Khereiji, τα μέλη του επιχειρηματικού ομίλου αναζητούν εταιρικές σχέσεις και συνεργασίες στην Τουρκία, μέσω των οποίων θα μπορέσουν να παράξουν αγροδιατροφικά προϊόντα και κρέας και να προβούν σε εξαγωγές της παραγωγής αυτής.

«Για τον σκοπό αυτόν, θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε επενδύσεις σε αγροτικές εκτάσεις και να συνάψουμε συνεργασίες με τους τοπικούς παραγωγούς που κατέχουν γη», εξήγησε ο El-Khereiji, προσθέτοντας ότι αυτό το διάστημα ο όμιλος διαπραγματεύεται μια επένδυση κοντά στην Αλικαρνασσό, δείχνοντας ενδιαφέρον για την ελαιοκαλλιέργεια, καθώς και τα οπωροκηπευτικά.

-Διαφήμιση-