Το Σαββατοκύριακο 15-16/12 το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Σούπας στον Αγ. Αθανάσιο Κοζάνης

Το Σαββατοκύριακο 15-16/12 το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Σούπας στον Αγ. Αθανάσιο Κοζάνης
-Διαφήμιση-

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία και το αγκάλιασμα του κόσμου διοργανώνεται και φέτος το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Δεκεμβρίου 2018 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Αθανασίου Κοζάνης, το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Σούπας Αγ. Αθανασίου Κοζάνης.

Στην Κοζάνη και την ευρύτερη περιοχή η σούπα αποτελεί κυρίως το χειμώνα, αγαπημένο φαγητό των κατοίκων, το οποίο δίνει στην ζωή των ανθρώπων μια ξεχωριστή γευστική νότα. Οι πολυάριθμες τοπικές σούπες και από διάφορες κοντινές περιοχές που θα προσφερθούν στο μοναδικό αυτό φεστιβάλ χαρακτηρίζονται από την αγνότητα των υλικών και την απλότητα στην παρασκευή τους.

Το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Σούπας ξεκινά το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00 ώρα το απόγευμα, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Αθανασίου Κοζάνης όπου θα προσφερθούν δωρεάν νηστίσιμος τραχανάς λαχανικών, ντόπια σούπα βελουτέ λάχανο-πράσο και πατάτα και παραδοσιακή χορτόσουπα, με εκλεκτό κρασί.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 από τις 10.00 ώρα το πρωί το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Σούπας μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, όπου θα προσφερθούν η παραδοσιακή φασολάδα με τοπικά όσπρια, σούπα βελουτέ μπρόκολο – κουνουπίδι  με λαχανικά από παραγωγούς της περιοχής και η γευστική μανιταρόσουπα. Το Φεστιβάλ Σούπας συνδιοργανώνεται με τον ΟΑΠΝ και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-