Σε 7-8 εκατ. ευρώ αποτιμώνται οι ζημιές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στη Δ. Μακεδονία

Καταιγίδες και αιφνιδιαστικές πλημμύρες: τουλάχιστον 21 νεκροί στα Σκόπια

«Σε 7-8 εκατ. ευρώ αποτιμώνται οι ζημιές των σφοδρών βροχοπτώσεων στην Δυτική Μακεδονία» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια. Ο κ. Καρυπίδης σημείωσε: «Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε λύσεις και δεν θα κρυφτούμε πίσω από αρμοδιότητες».

Με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις διευθύνσεις τεχνικών έργων των περιφερειακών ενοτήτων έγινε μια πρώτη αποτύπωση των καταστροφών, στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο, στις καλλιέργειες, σε αποθήκες, γεωργικές και αγροτικές εγκαταστάσεις ακόμη και σε αγροτικές κατοικίες στη Δυτική Μακεδονία με το ύψος των ζημιών να φθάνει τα 7-8 εκατ. ευρώ. Οι δήμοι Γρεβενών, Δεσκάτης και Νεστορίου που επλήγησαν περισσότερο από τη θεομηνία, όταν ολοκληρώσουν τη λεπτομερή καταγραφή των ζημιών, θα υποβάλουν τα αιτήματά τους στην Περιφέρεια και από εκεί θα διαβιβαστούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα αξιολογήσει εάν θα κήρυξει κάποιες από τις παραπάνω περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να «τρέξουν» ευκολότερα οι διαδικασίες ενίσχυσης και αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών των πολιτών.

Στην Καστοριά ήδη ένα πρώτο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε στο άμεσο αίτημα των φασουλοπαραγωγών και περιόδευσε στις περιοχές όπου οι καλλιέργειες φασολιών που βρίσκονται στο στάδιο πριν τη συγκομιδή υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.