Σε καλό δρόμοι οι αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων για τις πυρκαγιές στην Εύβοια

Αποκλειστικά στην «ΥΧ» οι κατηγορίες και ο αριθμός των «κομμένων» της εξισωτικής αποζημίωσης του 2016

Για σοβαρή προσπάθεια από την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας να προχωρήσει άμεσα το θέμα των μερικών τουλάχιστον αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές Που πλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές κάνει λόγο η ΠΕΠΤεΓ Ευβοίας.

Γεωπόνοι της τελευταίας είχε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Καρύδης, ο αντιπρόεδρος Στυλιανός Παπουτσής και το μέλος και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του τοπικού τμήματος, Φανή Καλδέλλη.

Στην συνάντηση παρέστη και ο κ. Αντώνιος Πανούσης , Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ευβοίας & μέλος του ΓΕΩΤΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση  για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας ,και κυρίως για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια & Νότια Εύβοια και την πορεία αποζημιώσεων των πληγέντων . Μάλιστα αναφέρθηκε πως γίνεται προσπάθεια από την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας και αναμένεται να προχωρήσει θετικά η μερική αποζημίωση των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές .

Στη συνέχεια  ετέθη και το αίτημα της Ένωσης για συμμετοχή αντιπροσώπου της σε επιτροπή για την διαχείριση των  βοσκοτόπων του Νομού , στην οποία προτάθηκε από το τοπικό τμήμα  Ευβοίας ο  Αντιπρόεδρος Πτυχιούχος Γεωπόνος Τ.Ε.  Ζωικής Παραγωγής & Μελετητής  Στυλιανός Παπουτσής.

Το τοπικό τμήμα της Π.Ε.Π.Τε.Γ. Εύβοιας διευκρίνισε πως μπορεί να στηρίξει την Π.Ε. Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με συμμετοχή των μελών της όχι μόνο στο θέμα διαχείρισης των βοσκοτόπων , αλλά και σε άλλες επιτροπές που σχετίζονται με τον  Αγροτοδιατροφικό & Περιβαλλοντικό τομέα του νομού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός άκουσε , με προσοχή τις θέσεις της Π.Ε.Π.Τε.Γ. για τη συμμετοχή των Γεωπόνων της , στην επιτροπή για τους  Βοσκότοπους, και θα εξετάσει την δυνατότητα συμμετοχής μέλους του τοπικού τμήματος της ένωσης σε αυτήν.

Διευκρινίστηκε και αποσαφηνίστηκε από μέρους της Π.Ε.Π.Τε.Γ.  ότι οι Γεωπόνοι της Ένωσης ασκούν το Επάγγελμα του Γεωπόνου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης , δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του Αγροτοδιατροφικού & Περιβαλλοντικού  Τομέα, και παρέχουν την Επαγγελματική και Επιστημονική τους Τεχνογνωσία , και τις Υπηρεσίες τους στον επαγγελματία αγρότη και κτηνοτρόφο.