ΣΕΒΤ: Ξεκινά ο διαγωνισμός δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων διατροφής από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Την προκήρυξη του 14ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών-Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής, ECOTROPHELIA 2024, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ).

Στον εθνικό διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, οι οποίοι θα αναπτύξουν ένα καινοτόμο προϊόν διατροφής, με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή από την εθνική επιτροπή αξιολόγησης.

Με στόχο την αναβάθμιση του διαγωνισμού, ο ΣΕΒΤ προσφέρει φέτος, για πρώτη φορά, σε όλους τους συμμετέχοντες τη δυνατότητα παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα την επιχειρηματικότητα. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει πέντε βραβεία: Χρυσό (χρηματικό έπαθλο αξίας 1.500 ευρώ), Αργυρό (χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200 ευρώ), Χάλκινο (χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000 ευρώ), Καλύτερης Παρουσίασης (χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ) και Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας (χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ).

Οι καταληκτικές ημερομηνίες δήλωσης συμμετοχής στον εθνικό διαγωνισμό είναι οι εξής:

 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024: Υποβολή Φόρμας Συμμετοχής.

 Παρασκευή 17 Μαΐου 2024: Υποβολή Αναλυτικού Τεχνικού Φακέλου.

Η διαγωνιστική διαδικασία και η τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024. Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά.