ΣΕΟ: Μειωμένος ΦΠΑ και για το κρασί τώρα!

«Μαζί με την ανακούφιση για την επιστροφή του ΕΦΚ στα μικρά οινοποιεία, ακούσαμε τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για μια σειρά γενναίων μέτρων για την στήριξη της οικονομίας. Με την μεγαλύτερη οικονομική κρίση προ των πυλών, όπου ο τουρισμός και η εστίαση είναι το κλειδί για την ανάπτυξη όλης της οικονομίας, αποφασίζεται ορθά μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μέτρο το οποίο χαιρετίζουμε.

Αλλά το κρασί; Το επώνυμο ελληνικό κρασί που κερδίζει τις ξένες αγορές, το κρασί μας, μένει πάλι στην θέση του «μουτζούρη». Το μέτρο που εξαγγέλθηκε αφορά μεν και ροφήματα της εστίασης όπως ο καφές, αποκλειστικά εισαγόμενο προϊόν, ενώ το κρασί, ως «αλκοολούχο ποτό» μένει κραυγαλέα απέξω». Τα παραπάνω αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) σε σχετική του ανακοίνωση. 

Και προσθέτει «έτσι, μαζί με τα χίλια και πλέον οινοποιεία της Χώρας (αυτό το διαμάντι της μεταποίησης) μπαίνουν στο περιθώριο εμμέσως και οι αμπελουργοί καθώς και μια μεγάλη ομάδα από προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών της εγχώριας αγοράς που εξαρτώνται άμεσα από την ευημερία του ελληνικού κρασιού. Ενός προϊόντος ήδη πολλαπλά χειμαζόμενου».