Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τα επιδόματα τριτέκνων-πολυτέκνων

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Έντονες αντιπαραθέσεις και υψηλοί τόνοι στο Κοινοβούλιο για το ζήτημα των επιδομάτων τριτέκνων – πολυτέκνων, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες,  και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, από τις διατάξεις Φωτίου, στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα και τους αγρότες, αφού κατά κανόνα πολυμελείς οικογένειες ή τρίτεκνες είναι κατά πλειοψηφία σε αγροτικές περιοχές κι, όπως ειπώθηκε, διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα. 

Αρκετοί βουλευτές κι από το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, πίεσαν στα εσωκομματικά όργανα ν΄ αλλάξουν οι διατάξεις αυτές ενώ από τη ΝΔ μίλησαν για «εγκληματικό» νομοσχέδιο, σε ό, τι αφορά στις διατάξεις για την οικογένεια, καθώς δυναμιτίζει το δημογραφικό και δημιουργεί νέα προβλήματα. Εκπρόσωποι κι άλλων κομμάτων ανέδειξαν το θέμα, πέρα από τα υπόλοιπα που θίχτηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου.  

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις από την πλευρά του Μανώλη Αχλαδιανάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων νομού Ηρακλείου ενώ ανάλογη στάση είχαν και οι πολύτεκνοι.  Μάλιστα ο κ. Αχλαδιανάκης επικαλέστηκε και λόγια του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ και πολιτικού στελέχους της Αριστεράς, Μανώλη Δρεττάκη, σημειώνοντας ότι το διάστημα 2011-2014 λόγω των μνημονιακών επιλογών οι θάνατοι ήταν κατά  60.421 περισσότεροι από τις γεννήσεις, γεγονός που δυναμιτίζει και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. «Να είστε σίγουροι κύριοι αν το ψηφίσετε- που πολύ προβληματίζεστε- θα έχετε δώσει μαχαιριά απέναντι στο δημογραφικό. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και καταψηφίστε!», τόνισε ο κ. Αχλαδιανάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει γι΄ αυτές τις διατάξεις.

Ο πρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων υποστήριξε πως για πρώτη φορά μετά το 1921 οι θάνατοι υπερβαίνουν τις γεννήσεις. «Έχουμε 123.000 θανάτους και 8.000 γεννήσεις στις οποίες περιλαμβάνονται και οι γεννήσεις των αλλοδαπών!».

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress