Αγρότες προς Αποστόλου: Σημαντικό πρόβλημα με το βιοαέριο στον κάμπο της Μαντινείας

Αγρότες προς Αποστόλου: Σημαντικό το πρόβλημα με το βιοαέριο στον κάμπο της Μαντινείας

Την ανησυχία τους για το τοπικό πρόβλημα του βιοαερίου στον κάμπο της Μαντινείας εξέφρασαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, αγρότες σε συνάντηση που έλαβε χώρα την Πέμπτη 23 Ιούνη 2016, σε γνωστό οινοποιείο της περιοχής, της Τρίπολης. Όπως ανέφεραν οι αγρότες στον Υπουργό το συγκεκριμένο πρόβλημα θα βάλει τέλος στις καλλιέργειες στον κάμπο της Μαντινείας, μολύνοντας το νερό στον Αργολικό κόλπο, το οποίο θεωρείται πόσιμο.

Παράλληλα, ο Β. Αποστόλου έγινε δέκτης όλων των καταγγελιών και παρανομιών που έχουν γίνει τα τελευταία 6 χρόνοα από τους επιχειρηματίες και δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει ο χαρακτηρισμός της γης υψηλής παραγωγικότητας. 

Συγχρόνως, ο Υπουργός δεσμεύτηκε στους αγρότες ότι θα εισηγηθεί στον Υπουργό Περιβάλλοντος να σταματήσει το έργο με το βιοαέριο αφού αυτό πραγματοποιείται σε γη με υψηλή παραγωγικότητα. Για τον λόγο αυτό ο Β. Αποστόλου ζήτησε να του δοθεί φάκελος με όλα τα στοιχεία για το θέματα που έχουν προκύψει από το συγκεκριμένο έργο και τον οποίο θα συμπεριλάβει στην εισήγηση για τον Υπουργό Περιβάλλοντος.