Σήμα ποιότητας για την τσιπούρα Ολυμπιάδας

Την αρχή έκανε το «ρυζόγαλο της Ελένης», που παρασκευάζεται στην Αρναία Χαλκιδικής και φτιάχνεται με γίδινο και πρόβειο γάλα από ζώα που βόσκουν σε προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 της Ανατολικής Χαλκιδικής. Έπειτα, τη σκυτάλη πήραν τα φημισμένα μύδια Ολυμπιάδας, ενώ τώρα ακόμη ένα προϊόν προερχόμενο από τον Δήμο Αριστοτέλη απέσπασε και αυτό σήμα ποιότητας «Τοπικό Προϊόν».

Πρόκειται για την τσιπούρα Ολυμπιάδας, που απέκτησε από την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών ονοματεπώνυμο και μια νέα γαστρονομική ταυτότητα και νέο σήμα ποιότητας. Οι τσιπούρες Ολυμπιάδας είναι προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής, προερχόμενες από ήπιας μορφής ιχθυοκαλλιέργεια στον Στρυμωνικό Κόλπο και συγκεκριμένα στην περιοχή Μαρμάρι του Αριστοτελικού Όρους.

«Είναι τα κρυστάλλινα νερά της περιοχής που χαρίζουν στο προϊόν μοναδική ποιότητα και γεύση», αναφέρει ο ιδιοκτήτης ιχθυομονάδας τσιπούρας, Αλέξης Χρυσοστόμου, και την ίδια ώρα η ποικιλότητα του βυθού που προσφέρει στα κοπάδια των εκτρεφόμενων ψαριών καθαρή τροφή, η οποία εμπλουτίζεται με πρώτες ύλες που περιέχουν βιταμίνες, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, ιχθυέλαιο και ιχθυάλευρα.

Μάλιστα, για τον κ. Χρυσοστόμου, η γεύση της τσιπούρας είναι τόσο αυθεντική, ώστε δεν ξεχωρίζει από εκείνη των προϊόντων της ανοιχτής αλιείας. Σύμφωνα με τη σύμβουλο Τουριστικού Marketing Δήμου Αριστοτέλη, Μαρία Πάππα, τις τσιπούρες Ολυμπιάδας τις προμηθεύονται τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς και επιχειρήσεις εστίασης, ενώ κύριος σκοπός είναι το προϊόν να αποκτήσει ταυτότητα και να αποτελέσει ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο για τον τόπο και τη γαστροτουριστική υποδομή του.