Η Πράσινη Συμφωνία στην ελληνική γεωργία – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα του Μπενακείου στο πλαίσιο της 29ης Agrotica

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τα «90 χρόνια Προσφοράς στη Γεωργία του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 29ης Agrotica.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Ελληνική Γεωργία – Πράσινη Συμφωνία», η οποία επικεντρώθηκε στους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα θα επιτύχει τους μεγάλους στόχους που προβλέπονται στην Νέα ΚΑΠ και αφορούν στη μείωση της χρήσης φυτοπροστατευτικών, λιπασμάτων, στη μεγάλη αύξηση των βιολογικών καλλιεργειών και στην προστασία της βιοποικιλότητας.

Στη συζήτηση πήραν μέρος: η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτριος Κωβαίος, η Διευθύντρια τού Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας Φραντζέσκα Υδραίου και ο τ. Διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ. Αναστάσιος Χανιώτης.

Τη συζήτηση συντόνισε ο διευθυντής της εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα» κ. Νίκος Λάππας

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την εκδήλωση στο φύλλο της «ΥΧ» την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου