ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα γίνει με τις επιθέσεις λύκων στην Αιτωλοακαρνανία; 

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα γίνει με τις επιθέσεις λύκων στην Αιτωλοακαρνανία; 

Τι μέλλει γενέσθαι με τις επιθέσεων λύκων σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της ορεινής Τριχωνίδας και ορεινής Ναυπακτίας θέτουν με επίκαιρη ερώτησή τους στη Βουλή, δυο βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, προερχόμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος και η Μαρία Τριανταφύλλου.

Το πρόβλημα των επιθέσεων λύκων και γενικότερα άγριων ζώων, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται και με τη δάσωση γαιών, οι οποίες νωρίτερα ήταν προσβάσιμες αλλά με την έλλειψη προσέλευσης πολλές έκλεισαν,  με αποτέλεσμα αρκετά άγρια ζώα, όπως οι αρκούδες, οι λύκοι , τα αγριογούρουνα να κατευθύνονται προς τις πεδινές περιοχές κυρίως για την ανεύρεση τροφής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές επιθέσεις λύκων στην Αιτωλοακαρνανία σε ζώα στο Βάλτο, το Παναιτωλικό, την ορεινή Ναυπακτία κ.ά.

Υπενθυμίζουμε πως ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει τους κτηνοτρόφους με περίπου 120 ευρώ, μεικτά, δηλαδή 95 ευρώ ανά ζώο αλλά οι παραγωγοί που ασχολούνται με την εκτατική κτηνοτροφία αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς αποζημιώνεται , όποιος φέρει κεφαλές και όχι για ζώα που εγκυμονούν, εφόσον δεχτούν επίθεση.

Το πρόβλημα των επιθέσεων λύκων, σύμφωνα με πληροφορίες, από παραγωγούς της περιοχής είναι έντονο και στη γειτονική Άρτα. Υπενθυμίζουμε πως για το 2014 δόθηκαν αποζημιώσεις ύψους 919. 367 πανελλαδικά σε κτηνοτρόφους , που τα κοπάδια τους υπέστησαν καταστροφές λόγω των επιθέσεων λύκων.