Σύσκεψη στον Έβρο με την συμμετοχή του αναπληρωτή ΥΠΑΑΤ Γ. Τσιρώνη

Σύσκεψη στον Έβρο με την συμμετοχή του αναπληρωτή ΥΠΑΑΤ Γ. Τσιρώνη
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Σύσκεψη παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για φλέγοντα ζητήματα του Έβρου, πολλά από τα οποία συνδέονται με ελλείψεις προσωπικού: η ανάγκη λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα για την αντιμετώπιση των επιζωοτιών που προέρχονται από τρίτες χώρες, η ανάγκη αναβάθμισης και εξασφάλισης υλικοτεχνικής υποδομής των κτηριακών εγκαταστάσεων του Τελωνείου Κήπων, που αποτελεί πύλη εισόδου της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διενέργεια φυτοϋγειονομικών ελέγχων, η ανάγκη πρόσληψης κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση του έργου της παρακολούθησης των ζωοονόσων της Π.Ε. Έβρου, η πρόσληψη τοπογράφων για την ολοκλήρωση των έργων του αναδασμού στην Π.Ε. Έβρου, η δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων, αλλά και η αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την μείωση των ιχθυοαποθεμάτων του Θρακικού Πελάγους εξαιτίας της παράνομης αλιείας από ξένες χώρες.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Έβρου Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, καθώς και μέλη της Επιτροπής Πρωτογενούς Παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, η οποία συστήθηκε το 2016 κι αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου, εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων, μελισσοκόμων.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα