Κοιτάει και στο εξωτερικό για επενδυτή ο Σκλαπάνης

Αλλάζουν χέρια οι εκκοκκιστικές μονάδες του Σκλαπάνη, γερό μπάσιμο Αγγελούση στη Θεσσαλία
Εν αναµονή των δικαστικών αποφάσεων, που θα καθορίσουν κατά πόσον η SKL Αφοί Σκλαπάνη θα ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές (όπως επιθυµεί ο ιδιοκτήτης της) ή θα µπει στη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης (όπως προκρίνουν οι τράπεζες), βρίσκονται οι εµπλεκόµενες πλευρές.
 
Στο µεταξύ, η πλευρά του επιχειρηµατία πυκνώνει τις επαφές µε υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές. Πληροφορίες από την αγορά µιλούν για προσπάθεια προσέγγισης ξένου οµίλου, ενώ στο κάδρο παραµένουν οι όµιλοι Αγγελούση και Σιάρκου-Καραγιώργου.
 
Ο πρώτος έχει µισθώσει για τη φετινή σεζόν τα εκκοκκιστήρια στην Πασχαλίτσα Καρδίτσας και στον Άγιο Ιωάννη Βοιωτίας, ενώ ο δεύτερος τη µονάδα στις Σέρρες. Σύµφωνα, δε, µε πληροφορίες από το περιβάλλον του Θ. Σκλαπάνη, τα έσοδα από την επινοικίαση των εγκαταστάσεων στις Σέρρες θα κατευθυνθούν για να κλείσουν οι όποιες εκκρεµότητες υπάρχουν προς τους παραγωγούς.
 
Πάντως, τραπεζικές πηγές σηµειώνουν στην «ΥΧ» ότι, εφόσον η επιχείρηση περάσει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, οι συµφωνίες ενοικίασης θα ακυρωθούν, αφού πρόκειται για ακίνητα που έχουν εγγραφεί ως υποθήκες.