Σουφλί: Προφυλακιστέος και ο αγρότης μαζί με τους δύο αστυνομικούς για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Σουφλί: Προφυλακιστέος και ο αγρότης μαζί με τους δύο αστυνομικούς για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
-Διαφήμιση-

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο αγρότης από την περιοχή Σουφλίου ο οποίος είχε συλληφθεί προ ημερών μαζί με τους δύο αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Σουφλίου για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι , παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας Αλεξανδρούπολης και κατά την απολογία του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του , Θεόδωρο Αγγλιά, δήλωσε την μεταμέλειά του, ενώ παράλληλα αντέκρουσε την σωρεία των υποθέσεων και δέχθηκε μόνο μέρος των πράξεών του.

«Όλα αυτά θα κριθούν στο δικαστήριο» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Αγγλιάς, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί προσφυγή κατά της απόφασης προσωρινής κράτησης ώστε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους , καθώς ο κατηγορούμενος, ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας όπως και οικονομικά και μάλιστα έχει προσκομίσει και τα σχετικά έγγραφα και πως κατά δήλωσή του , δεν θα επαναλάβει αντίστοιχες πράξεις αλλά και πως δεν είναι ύποπτος φυγής.

«Δεν έχει παρελθόν, έχει οικογένεια και γνωστή διαμονή. Όσο βαριά και αν είναι μία πράξη, κρίνεται και ο κατηγορούμενος. Το προσωπικό πρόβλημα του κάθε κατηγορούμενου είναι και αυτό σεβαστό και πρέπει να εξεταστεί με μεγάλη προσοχή» σημείωσε ο κ. Αγγλιάς. Επιπλέον, είπε ότι θα γίνει προσπάθεια για να αναζητηθούν ευθύνες και στην αστυνομία εξηγώντας πως ενώ οι κατηγορούμενοι βρισκόταν επί πολύμηνη παρακολούθηση και είχε διαπιστωθεί η τέλεση των αδικημάτων πολύ νωρίτερα, θα μπορούσαν να συλληφθούν επίσης , νωρίτερα.

«Παρακολουθούνται ότι πράττουν πράξεις εδώ και πολύ καιρό και επιτρέπουν μία έλευση παράνομων μεταναστών, δύο, τρεις , πέντε, φτάνουνε στις σαράντα και αφήνουν να διαπράττονται αυτά τα αδικήματα ,ενώ θα μπορούσαν να κάνουν συλλήψεις νωρίτερα επ΄ αυτοφώρω και να λήξει η ιστορία, αφού είχαν όλα τα στοιχεία και να αποτραπούν περαιτέρω άλλες τέτοιες παράνομες πράξεις. Εδώ έχει μία ευθύνη η αστυνομία που τραβάει για πολύ μεγάλο διάστημα το να γίνονται αυτές οι πράξεις και να μην τις κόβει. Τα στοιχεία είχανε συγκεντρωθεί ήδη από τις τρεις πρώτες πράξεις. Θα το δούμε και αυτό το θέμα» , δήλωσε ο κ. Αγγλιάς.

Αναφορικά με την κατάθεση προσφυγής , εμφανίστηκε επιφυλακτικός προς το παρόν , καθώς όπως εξήγησε «ίσως στη συνέχεια προστεθούν και άλλα στοιχεία στο φάκελο και τελικά προωθηθεί στο συμβούλιο εφετών. «Επειδή βλέπω ότι η ατμόσφαιρα είναι λίγο περίεργη και δυσμενής γνώμη μου είναι να μη γίνει ακόμη τίποτα» δήλωσε.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-